Fost procuror și șef de penitenciar, Gheorghe Bălășoiu (73 de ani) este primul în clasamentul pensiilor din România, bărbatul încasând lunar, până de curând, fabuloasa sumă netă de 66701 lei pe lună (73890 lei brut). Numai că, în martie 2020, Bălășoiu a introdus acțiune la Tribunalul Argeș, intentând proces Casei Județene de Pensii Argeș, prin care solicita recalcularea pensiei!

Citeste si: Când vor fi livrate, de fapt, pensiile în septembrie? Anunțul oficial

Cum ”asigurările sociale” apar ca materie a procesului, înseamnă că Bălășoiu a contestat cuantumul acestora, solicitând judecătorilor o creștere implicită a pensiei sale, de 66701 lei pe lună! Blocat de pandemie, procesul a fost reluat la finalul lunii iunie, iar verdictul judecătorilor a fost unul favorbabil lui Bălășoiu: 

”Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâta să aplice indicele de corecţie prev.de art. 170 din Legea nr. 263/2010 la punctajul mediu anual stabilit prin decizia nr. 273338/30.10.2018 în beneficiul reclamantului, precum şi la plata diferenţelor începând cu data de 25.11.2018. Obligă pârâta la plata cheltuielilor de judecată în cuantum de 800 lei. Executorie provizoriu de drept. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea de apel depunându-se la Tribunalul Argeş. Pronunţată azi, 23.06.2020.”,  așa sună verdictul judecătorilor, ceea ce înseamnă că Gheorghe Bălășoiu se va alege cu o pensie mărită, dar și cu plata unor diferențe cumulate din luna noiembrie 2018 până astăzi, adică aproximativ 22 de luni. 

Din păcate pentru Bălășoiu, deși decizia din 23 iunie este ”executorie provizoriu de drept”, Casa Județeană de Pensii Argeș a făcut apel pe 29 iulie anul curent, încercând să întoarcă verdictul inițial al judecătorilor, favorabil fostului șef de penitenciar. Următorul termen în dosar încă nu a fost stabilit. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Retras într-o vilă cochetă amplasată la ieșirea din Pitești, Bălășoiu s-a pensionat în 2005, atunci când pensia se calcula în baza unui algoritm simplu: 80% din venitul brut realizat în ultima lună de activitate înainte de data pensionării, iar el cumula salariul de comandant de penitenciar cu cel de procuror. Cât a fost director la Penitenciarul Colibași, timp de 7 ani, Bălășoiu a fost detașat, însă și-a păstrat și funcția de magistrat.

Prin urmare, în baza legilor în vigoare la acea dată, fostului procuror și comandant de penitenciar i s-a calculat pensia de serviciu conform veniturilor realizate pe ultimele 12 luni de activitate și i s-au adăugat sporurile permanente și nepermanente. La ora actuală, pensiile de asigurări sociale sunt plătite din bugetul asigurărilor sociale de stat în baza legii 263/2010, iar pensiile speciale sunt plătite și din bugetul de stat, în baza legii nr. 303/2004. 

 

 

 

 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si