Pacientul, în vârstă de 64 de ani din Brăila a încetat din viață! Ultimele sale clipe și le-a petrecut pe patul din spital din același oraș, acolo unde săptămâna trecută acesta a fost legat de pat.

Un alt pacient ar fi înregistrat momentele cumplite cu bătrânul care era tratat josnic. O infirmieră se aude pe filmare cum spune bătrânului că acesta ar trebui să fie dus ”la nebuni”. 

"Am şi eu familie şi copii acasă, nu stau să mă bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule, nu aici să ne înnebuniţi pe noi. Da ce, e psihiatrie aici?",  mai spune femeia, deranjată de întreaga situație.

Pacient legat pat mort

Imagine reprezentativă pentru un spital.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Instructorul de la înot de la Dinamo a fost trimis în judecată! Ce daune cere familia minorei?

Ce spune familia pacientului despre cele întâmplate în spital?

După ce imaginile au apărut în spaţiul public, poliţiştii din Brăila s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. De asemenea, în spital a fost demarată o anchetă internă.

”Voi cere anchetă fără doar și poate. O să discut cu medicul-șef UPU și o să cer anchetă. E personal UPU, anchetă o face UPU, nu Spitalul Județean. E regretabil așa ceva și de neacceptat”, a precizat Didi Crintea pentru debrăila.ro.

Pacient legat pat mort

Citește și: Elena Udrea, în fața unui nou verdict. Fostul ministru este acuzat de DNA că ar fi primit 5 milioane de dolari, prin intermediari

Și familia bărbatului mort este revoltată de ce s-a întâmplat și își dorește să se ia măsuri în acest sens, deoarece acestuia trebuia să i se administreze un calmant pentru durerile insuportabile.

"Sunt o rudă a pacientului care a fost legat de mâini, pe targă. El era deja înregistrat la acest spital, se știa diagnosticul lui. Însă având dureri foarte mari, doamna asistentă, în loc să-i facă un calmant să-l ajute, mai bine a apelat la paznic și infirmieră să-l lege și să-i vorbească urât și cu un ton foarte ridicat: "Ce caută aici? La psihiatrie, eu am copii acasă, nu vreau să înnebunesc". Sunt cuvintele doamnei asistente care a empatizat cu suferință rudei mele. Vă trimit o imagine a mâinii cu semnele lăsate în urma a ceea ce s-a întâmplat. Nu știu ce caută astfel de oameni acolo. Ruda mea a decedat azi-noapte”, a povestit o rudă a pacientului decedat pentru Observator.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si