Barem de corectare română BAC 2021 toamnă. Calculează ce notă vei lua
Barem de corectare română BAC 2021 toamnă. Aproape 39.000 de candidaţi, din care 24.988 din promoţia 2020-2021, s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, care a început luni, cu proba scrisă de Limba şi literatura română.
La sesiunea din iulie la profilul real, filiera tehnologică, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat mai multe exerciţii pe baza unui text suport al lui Şerban Cioculescu.
La Subiectul II, candidații au avut de evidenţiat relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice în opera Drum, a lui Ioan Vinea. La Subiectul III-lea, absolvenții au avut de prezentat particularitățile unei nuvele studiate.
Elevii care nu au promovat din prima la examenul de Bacalaureat, mai au o șansă în cea de-a doua sesiune, când examenul se va susține în perioada august-septembrie.
16 august- Limba și literatura română (probă scrisă) 17 august- Proba obligatorie a profilului (probă scrisă) 18 august- Proba la alegere a profilului/ specializării (probă scrisă) 19 august- Limba și literatura maternă (probă scrisă) ”Aproape 39.000
de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii probelor din a doua sesiune (august- septembrie) a examenului naţional de bacalaureat 2021, începând de luni, 16 august. Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidaţi provin din promoţia 2020- 2021, iar 13.958 de candidaţi din promoţiile anterioare”, anunţă Ministerul Educaţiei.
Regulament Bac 2021, sesiunea august-septembrie
Examenul de bacalaureat are un regulament de desfășurare pe care candidații trebuie să-l respecte, pentru a nu fi eliminați din examen.
La Bac 2021, elevii de liceu nu au voie să intre în sala de examen având în posesie telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsace, sacoșe, cărți, dicționare, culegeri sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.
Candidații care se prezintă la examenul de Bacalaureat sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
În timpul examenului, candidații nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.