Barem Română simulare BAC 2024: S-au publicat răspunsurile corecte!
Aici poți consulta baremul la proba scrisă la Limba și Literatura Română pentru simularea examenului de BAC 2024.
UPDATE ora 15:00: Baremul de corectare la Română simulare BAC 2024 a fost publicat
Baremul la proba scrisă la Limba și Literatura Română pentru simularea examenului de BAC 2024 se va publica pe EDU.ro la ora 15:00.
Până în momentul în care baremul la Română va fi disponibil, vă prezentăm subiectele pe care le-au avut elevii de clasa a 12-a la proba scrisă susținută azi.
Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă zece puncte din oficiu. Timpul de lucru efectiv a fost de trei ore, de la 09:00 la 12:00.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Elevii de clasa a 12-a din România au susținut azi, pe 4 martie 2024, prima probă scrisă din cadrul simulării examenului de BAC 2024 .
Viitorii absolvenți ai clasei a 12-a încep sesiunea simulare a examenelor de Bacalaureat cu prima proba scrisă, la Limba și Literatura Română.
Baremul de corectare oficial pentru proba scrisă la Limba și Literatura Română va fi comunicat pe EDU.ro la ora 15:00 și va fi publicat pe stirilekanald.ro de îndată ce va fi anunțat.
La Limba Română este valabilă programa aprobată prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 4.923/2013. Sunt aprobate:
Este o zi cu emoții pentru viitorii absolvenți ai clasei a 12-a. Elevii de liceu din anii terminali vor trece prin simularea examenului de BAC 2024 pe parcursul acestor zile
Astăzi, începând cu ora 09:00, elevii vor avea trei ore la dispoziție pentru a parcurge toate subiectele în cadrul simulării la Limba Română pentru BAC 2024. Candidații care termină mai devreme pot ieși cel mai repede după o oră și jumătate din totalul de trei ore alocate pentru rezolvarea acestui examen.
Subiectele la examenul de simulare pentru BAC 2024 sunt distribuite de profesorii asistenți. Subiectele vin în plicuri sigilate, primite de la comisia de organizare din centrul de examen, conform edupedu.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Pentru secretizarea și securizarea lucrărilor scrise de elevi există un proces specific: colțul din dreapta sus al primei foi tipizate, care conține datele personale ale elevului, nu se va sigila, iar anonimizarea se va face automat în platforma pentru evaluarea digitalizată; totodată, colțul din dreapta sus al următoarelor foi tipizate, începând cu cea de-a doua, care conține date personale ale elevului, se vor sigila și se vor secretiza. Caseta va fi „sigilată” cu etichete.
Citește și: VIDEO- Nu sunt pregătiți, dar speră la note mari. Luni are loc prima probă la simularea pentru BAC
După ce au încheiat cu succes examenul, fiecare candidat își va numerota foile pe care le-a scris, sub atenta supraveghere a profesorilor asistenți. Numerotarea se face în cifre arabe în partea de jos a fiecărei pagini. Se notează, spre exemplu, sub forma 4/5 pentru pagina a patra, dacă candidatul a scris cinci pagini în total. Se notează inclusiv paginile pe care elevul a scris doar câteva rânduri.
Atunci când elevii predau lucrările, asistenții barează spațiile în care aceștia nu au scris. Numărul de pagini scrise este verificat încă o dată și este trecut în procesele-verbale de predare-primire pe care le semnează candidații, conform sursei citate anterior.