Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022. Astăzi, elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea la Limba şi Literatura Română. Examenul a început de la ora 09:00 şi s-a încheiat la ora 11:00.

Barem de corectare la Română simulare Evaluare Națională 2022

După ce au parcurs ambele subiecte la simularea evaluării naționale la limba română 2022, elevii vor putea afla baremul la simulare Evaluare Națională 2022 accesând linku-ul următor -  http://subiecte.edu.ro/2022/simulare/simulare_en_VIII/.

Rezultatele simulărilor vor fi discutate individual cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei, în ședințe cu părinții sau în consiliul profesoral, pentru măsuri de îmbunătățire a performanțelor școlare.

Pentru a evita orice problemă în rezolvarea cerințelor, elevii trebuie să fie atenți și la modul de redactare, adică la aspectul lucrării. Astfel, Ministerul Educației a informat că orice greșeală se poate tăia cu o singură linie, orizontală. Regula este valabilă și pentru întrebările cu variante. Dacă în căsuța de răspuns se introduce una incorectă, se taie, la fel, cu o singură linie.

Citeste si: Rezultate simulare Evaluare Naţională 2022: Când se anunţă notele la Română?

Pe site-ul edupedu.ro:  http://subiecte.edu.ro/2022/simulare/simulare_en_VIII/ se pot găsi subiectele și baremul pentru simularea la Evaluarea Națională 2022, la limba română.

Cum trebuia să rezolvi subiectele la limba română simulare Evaluare Națională 2022?

Subiectele de la clasa a VIII-a, pentru proba de simulare a Evaluării Naționale 2022, la Limba și literatura română, au avut un timp de rezolvare de 120 de minute de la primirea fișelor de lucru, în jurul orei 09:00. Elevii au fost așezați în bănci câte unul, în ordine alfabetică, fiind simulate în detaliu și condițiile de la examenul din vară.

Citeste si: Subiecte Matematică simulare Evaluare Naţională 2022

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Astfel, primul subiect a cuprins două texte la prima vedere, primul din opera „ Dacia Felix”  a lui Cezar Petrescu, al doilea din „ Oameni, fapte, amintiri”, a lui Francisc Munteanu.

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

[Sursa foto: edu.ro]

La punctul B, 8, elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte cu părerea lor despre următoarea întrebare: „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”

Citeste si: Edu.ro Subiecte simulare Evaluare Naţională 2022 Română: Ce au primit elevii de clasa a 8-a? Barem de corectare

Subiectul al II-lea a fost o caracterizare a personajului „ Domnul Preda”, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

Barem Română simulare Evaluare Naţională 2022

[Sursa foto: edu.ro]

Calendar simulare examen Evaluare Națională 2022

Următoarea probă de simulare din cadrul Evaaluării Naționale va fi la Matematică, marți, pe 5 aprilie 2022.

Pentru simularea probelor scrise la Evaluare Națională clasa a VIII-a, este valabilă programa aprobată prin OME 3237/5 februarie.

Citeste si: Subiecte simulare Matematică 2022- Evaluare Naţională: Anunţ important pentru elevi

Subiectele pentru Evaluarea Națională 2022  sunt elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).

Subiectele pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a la disciplina matematică se vor realiza în conformitate cu programa de examen aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3237/2021. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si