Barem simulare Matematică 2022- Evaluare Naţională. Simulările pentru Evaluarea Națională 2022 se vor desfășura în perioada 4 aprilie- 6 aprilie, urmând ca rezultatele examenelor să se afișeze pe data de 14 aprilie. Totodată, examenele vor începe la ora 9:00, iar elevii pot intra în săli până la ora 8:30, a anunțat Ministerul Educației.

„Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev”,

potrivit Ministerului Educației.

Baremul pentru simularea la Matematică 2022- Evaluare Naţională

Subiectele pentru simulări vor fi elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).

Modelele de subiecte și baremele pentru simulare Evaluarea Națională 2022 la Matematică le puteți găsi pe site-ul oficial al Edupedu.ro: evaluarenationala/Subiecte_si_bareme.

Citeste si: Subiecte simulare Matematică 2022- Evaluare Naţională

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE.

Barem simulare Matematică 2022 - Evaluare Naţională

Barem simulare Matematică 2022 - Evaluare Naţională

[Sursa foto: edupedu.ro]

Întrucât pentru itemi obiectivi nu sunt prevăzute prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolva aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură.

Broșura conține la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedură.

De asemenea, „notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”.

Programa pentru simularea examenului de Evaluarea Națională 2022

Programa pentru simularea examenului de Evaluarea Națională 2022 pentru elevii de clasa a VIII-a, prevede eliminarea unui singur capitol din materia de examen pentru disciplina Limba și literatura română, potrivit ordinului publicat aseară în Monitorul Oficial. Pentru Matematică sunt eliminate conținuturi de la capitolul Funcții și de la Geometrie. Simulările pentru Evaluarea Națională 2022 vor fi organizate între 4-6 aprilie.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Barem simulare Română 2022- Evaluare Naţională

La simularea la Matematică sunt exceptate următoarele conținuturi: 

Domeniul de conținut: Algebră – Subdomeniul: Funcții

  • Reprezentarea și interpretarea unor dependențe funcționale prin tabele, diagrame și grafice
  • Funcții de forma f:R→R, f(x)=ax+b, unde  și  b  sunt numere reale, graficul acestor funcții, reprezentarea și interpretarea geometrică a graficului acestor funcții, lecturi grafice

Barem simulare Matematică 2022 - Evaluare Naţională

Barem simulare Matematică 2022 - Evaluare Naţională

[Sursa foto: PixaBay]

Domeniul de conținut: Geometrie – Subdomeniul: Corpuri geometrice

  • Perpendicularitate: plane perpendiculare; unghi diedru, unghi plan corespunzător diedrului; unghiul a două plane; teorema celor trei perpendiculare
  • Arii și volume ale unor corpuri geometrice: piramida regulată (cu baza triunghi echilateral sau pătrat), prismă dreaptă (cu baza triunghi echilateral sau pătrat).

Citeste si: Subiecte simulare Română 2022- Evaluare Naţională

Calendar simulare examen Evaluare Națională 2022

  • 4 aprilie 2022: Simulare proba Limba şi literatura română
  • 5 aprilie 2022: Simulare proba Matematică
  • 6 aprilie 2022: Simulare proba Limba maternă
  •  14 aprilie 2022: Afișarea rezultatelor (se comunică elevilor)

Subiectele pentru Evaluarea Națională 2022 vor fi elaborate de instituția specializată din Ministerul Educației – CNPEE – pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor de examen pentru EN VIII şi Bacalaureat (aprobate prin ordinul de ministru 3.237/05.02.2021).

Subiectele pentru Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a la disciplina matematică se realizează în conformitate cu programa de examen aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3237/2021. 

Calendar examene- Evaluarea Națională 2022

30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională

3 iunie 2022: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă

16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă

17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

23 iunie 2022 (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19.00): Depunerea contestațiilor

24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12.00): Depunerea contestațiilor

24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor

30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si