”M-am uitat pe această Platformă. N-am văzut ceva mai ridicol pentru cineva care vrea să fie prim-ministru. Dacă vă uitaţi la cele 10 principii, le veţi găsi şi în programul PPE şi în cel al socialiştilor europeni(...) Mi-a servit o platformă politică demagogică”, a spus Traian Băsescu.

El a apreciat că documentul nu reprezintă un program de guvernare care să ofere soluţii la problemele serioase ale României deşi Cioloş, ca prim-ministru, are toate informaţiile necesare pentru un program coerent, care să vină cu proiecte, termene de realizare şi resursele necesare.



Băsescu susţine că Dacian Cioloş ar fi probat o înclinaţie către oportunism încă de la constituirea actualei Comisii Europene, conduse de către Jean-Claude Juncker. ”Aproape mă înţelesesem cu Juncker: ori Agricultura, ori Dezvoltarea Regională. Îl sun: «Nu, să-mi trimiteţi pe altcineva». El, PPE-ist înrăit, mi-a spus că a venit Cioloş să-i spună că, dacă Agricultura este dată la socialişti, se dă şi el la socialişti(...) Nu spun din răutate despre oportunismul lui şi talentul de a-şi pune ouăle în toate coşurile”, a afirmat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a apreciat că Cioloş încearcă să-şi lase deschisă şi posibilitatea de a fi susţinut de către PSD, ” După cum l-am văzut când a baleiat dacă rămâne sau nu comisar, eu cred că s-a gândit: «Ia să vedem cine câştigă şi mă pune prim-ministru!»(...) Cioloş joacă în piesa lui, scrisă de el. Iohannis crede că scrie piesa cum face el guvernul PNL. Când se vor prinde oamenii politici, Dacian Cioloş nu mai are nicio şansă”, a conchis Băsescu.


Prim-ministrul Dacian Cioloş a dat publicităţii, luni seara, Platforma România 100 care cuprinde principiile şi proiectele pe care vrea să le aplice în cazul în care va rămâne prim-ministru, platforma conţinând 10 principii de bază, un program de măsuri pentru primele 100 de zile ale viitoarei guvernări şi un portofoliu de proiecte naţionale.

”Am promis că nu voi candida în aceste alegeri şi că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat.
Decizia mea rămâne fermă, iar Guvernul pe care îl conduc rămâne unul independent. Mandatul de premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politică şi economică a ţării. Totodată, a avut rostul de a da partidelor politice răgazul necesar să se reformeze, să recâştige încrederea oamenilor, să se deschidă mai mult spre societate”
, a scris Dacian Cioloş în preambulul platformei sale.

Premierul constată că unele formaţiuni politice au evitate reformarea păstrându-şi modul de raportare la alegători. Cioloş susţine că a încercat să arate că România poate fi guvernată altfel: onest, corect şi integru. ”Nu totul a mers bine, dar am încercat să corectăm cu onestitate greşelile făcute. Dar, tocmai pentru că acum am această experienţă, cred că schimbarea poate să continue. Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare după alegerile din 11 decembrie 2016, ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, susţinute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizaţiile societăţii civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem că această schimbare e necesară”, a afirmat Cioloş.

Premierul a explicat că numele de Platforma România 100 vine de la apropiata celebrare a centenarului Marii Uniri. ” De aceea, vă propun Platforma #Romania100 – România la 100 de ani- 10 principii ale unei guvernări pentru cetăţeni, însoţite de un portofoliu de proiecte naţionale care cred că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor.
O platformă pentru a ne recâştiga încrederea în România şi în noi înşine
”, a spus şeful Guvernului.

Cele 10 principii ale lui Cioloş, în formularea sa, sunt: ”1. susţin o Românie fără corupţie; 2. susţin o Românie cu o clasă politică responsabilă; 3. susţin o Românie guvernată cu bun simţ; 4. susţin o Românie în care fiecare munceşte şi este plătit cinstit; 5. susţin o Românie fără sărăcie; 6. susţin o Românie cu o economie competitivă; 7. susţin o Românie cu adevărat educată; 8. susţin o Românie sănătoasă; 9. susţin o Românie care contează în Uniunea Europeană şi NATO; 10. susţin o Românie a tuturor românilor.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și conspirațiile despre 5G- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate parțiale: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si