Close sidebar
Close sidebar

Traian Băsescu este implicat într-un nou dosar penal de fals: „Nu mă voi prevala de imunitatea parlamentară”

Traian Băsescu intră din nou în centrul atenției. Fostul președinte al României este vizat de un nou dosar penal de fals.

Georgiana Balaban,

Traian Băsescu este implicat într-un nou dosar penal de fals.

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

De data aceasta, Băsescu este implicat într-un dosar penal de fals în declarații. Fostul președinte ar putea fi chemat la audieri, iar acesta nu refuză să se prevaleze de imunitatea parlamentară. Instanța a dat o sentință definitivă pentru acesta.

Citeste si: Traian Băsescu a fost externat. Fostul președinte a revenit în România

Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, a făcut un anunț cu privire la dosarul penal sub aspectul infracțiunii de fals în declarații a lui Traian Băsescu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că fostul președinte a avut colaborări cu Securitatea comunistă.

Ce se va întâmpla cu Traian Băsescu

În cazul lui Băsescu se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracțiunii de fals în declarații și fostul președinte ar putea fi trimis în judecată.

Citeste si: Oana Roman lansează un mesaj pentru Traian Băsescu după ce a dat-o afară pe mama ei din vila de protocol: „Nu a avut parte”

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Pe 31 martie 2022, Parchetul General ne-a informat că în dosarul cu numărul 112/P/2020, dosarul declarațiilor false de necolaborare cu Securitatea depuse de Traian Băsescu, „se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracțiunii de fals în declarații”. Acum, când există o sentință definitivă referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, iar falsurile comise de acesta în declarațiile pe proprie răspundere sunt evidente, procurorii ar trebui să finalizeze dosarul și să-l trimită pe Traian Băsescu

în judecată”, a anunțat Grupul de Investigații Politice​.

Pe 13 iulie 2022 a fost sesizat Parchetul General. Politicianul a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea în anii 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în anul 2016, când a candidat pentru Parlamentul României și în anul 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

Citeste si: Ce drepturi are președintele României după terminarea mandatului

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel București a constatat că Băsescu a fost colaborator al Securității. Judecătorul a constatat că acesta „a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Fostul președinte a știut că a colaborat cu securitatea, dar totuși nu a recunoscut, confirmând pe propria răspundere că nu a făcut asta, aducând în dicuție o faptă mincinoasă.

Citeste si: Traian Băsescu, primele declarații după externare. Care este starea de sănătate a fostului președinte

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI