"Intr-adevar este o revolutie, indiscutabil, insa o revolutie pentru care Romania este jucata si lasata in seama hazardului", a afirmat fostul sef al statului, apreciind ca "nu exista nicio justificare sa schimbi peste noapte funamdamental Codul Fiscal, in conditiile in care Romania merge pe crestere economica, este adevarat, stimulata de consumul excesiv".
 
El a criticat reducerea taxelor pe venit de la 16% la 10% intr-un moment de crestere economica.


 
"Sigur, pentru cetateni e bine, dar asta va accelera consumul si implicit inflatia.(...) Puterea de cumparare a scazut cu toata cresterea pensiei. Daca politica fiscala a fost proasta, mi-a dat la 1 iunie si pina la sfarsitul lunii noiembrie s-a dus toata cresterea pe inflatie si pe cresteri de preturi din energie", a argumentat Traian Basescu, adaugand ca daca este luata in calcul si cresterea pretului la alimente, nu mai ramane nimic din ceea ce a insemnat marirea.
 
"Dar le-a folosit propagandistic: v-am marit salariile, v-am marit pensiile. in realitate, puterea de cumparare a slabit", considera fostul sef al statului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: CCR: Legea care permitea partidelor sa pastreze sumele primite ilegal in campanii este neconstitutionala

El califica drept  "o scamatorie" faptul ca anuntata crestere a salariilor de la 1 ianuarie este generata de adaugarea la salariul brut al salariatului a contributiilor angajatorului, care vor fi stopate la sursa.
 
"Asistam la un spectacol riscant si, dincolo de riscant, mincinos, in care ei spera ca propaganda va acoperi tot ceea ce nu au facut, tot ceea ce au mintit in campania electorala, se va rasfrange peste populatie", a conchis Traian Basescu, aflat la Ploiesti, pentru alegerile interne ale PMP Prahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si