Close sidebar
Close sidebar

Băsescu: Numirea lui Orban a fost o eroare declarativă, politică. L-am numit ca să cadă, liberalii nu-l vor vota

Europarlamentarul Traian Băsescu susţine că a doua nominalizare a lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, însoţită de anunţul că nu se doreşte învestirea acestuia, a fost o "eroare declarativă, politică" care este suficientă pentru ca judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) să invoce principiul loialităţii constituţionale.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Numirea lui Orban a fost o eroare declarativă, politică. L-am numit ca să cadă, liberalii nu-l vor vota. Este suficient pentru un organism cum este Curtea Constituţională să spună «unde-i loialitatea faţă de Constituţie?»(...) Aici intervine principiul loialităţii constituţionale şi loialitatea constituţională te obligă ca atunci când numeşti un guvern să vrei să-l numeşti, nu să vrei să nu treacă(...) Asta «pentru că vreau eu», nu funcţionează constituţional”, a afirmat Traian Băsescu, luni seară, la Realitatea Plus.

Citeste si: Klaus Iohannis, după decizia CCR pe tema desemnării lui Ludovic Orban ca premier: PSD a creat o nouă criză

El a mai spus că, după ultimele evenimente din viaţa politică, "anticipatele trebuie uitate” şi că acestea se pot produce numai cu voinţa PSD, Băsescu afirmând că a avertizat PNL cu privire la imposibilitatea de a provoca alegeri parlamentare înainte de termen. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Incendiu devastator lângă vila președintelui Klaus Iohannis

"Îmi pare rău că trebuie să critic un aliat, dar le-am spus, am spus-o public, «nu vă apucaţi de anticipate pentru că sunteţi minoritari, nu veţi putea».(...) Asta-i o lecţie când nu ai toţi paşii să nu te apuci.(...) PNL-ul este cel care a dus lucrurile într-o zonă în care a predat pur şi simplu iniţiativa politică PSD-ului”, a afirmat Traian Băsescu.

Citeste si: Elena Băsescu a ajuns să circule cu mașina lu' tăticu’! Merge cu Dusterul, dar are o geantă de firmă care valorează, probabil, cât autovehiculul VIDEO EXCLUSIV

Fostul şef al statului a spus că alegerile anticipate pot fi realizate de către o majoritate, nu de către o minoritate, şi a catalogat drept "o majoritate de fripturişti” pe cei care au votat căderea Guvernului Dăncilă.

Traian Băsescu a spus că guvernul condus de Orban nu a fost demis pentru că a dorit să provoace alegeri anticipate, ci din cauza modificării legislaţiei privind alegerea primarilor în două tururi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI