Potrivit adevarul.ro, prin mana ei au trecut atat tarani, cat si preoti sau inalti functionari ai statului.

Istoricul Mircea Rusnac povesteste ca Vida prefera metode de tortura sadice, printre care bataia la testicule.

"Despre activitatea ei de tortionara s-au adunat de-a lungul timpului numeroase marturii ale fostilor detinuti care au cunoscut-o. Toti vorbeau cu multa groaza cand se refereau la ea. Exemplificam în continuare, pentru a întregi portretul unei femei-calau din epoca stalinista. Episcopul greco-catolic de Lugoj, pe atunci în clandestinitate, Ioan Ploscaru, enumerand metodele de constrangere folosite de securisti, mentiona: Bataia la testicule. Era specialitatea unei femei pe nume Vida, o sarboaica. Aceasta, prinzand glandele între degete, le batea cu un betigas pana se umflau, încat torturatul nu mai putea umbla si avea dureri înfioratoare. O metoda cu adevarat sadica! Mai ales pentru o femei", arata Mircea Rusnac.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"E adevarat ca a fost foarte dura cu unii. Metoda ei era batutul la testicule. În special pe cei care erau împotriva sarbilor. Batea de rupea pamantul. Îmi amintesc ca a fost o data si dupa mine, dar ea nu m-a anchetat. Pot sa spun ca pentru mine a fost pozitiva", a povestit unul dintre supravietuitorii închisorilor comuniste, Emil Sebesan, în anul 2000.

Vida Nedici a fost prinsa in 1950, judecata si condamnata la moarte, insa a scapat dupa ce a fost plimbata prin mai multe inchisori romanesti. A locuit o perioada de timp la Viena, apoi s-a mutat la Belgrad, ea fiind sarboaica la origine. Din 2010, i s-a pierdut urma. Posibil sa fi murit.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si