Cele două clanuri de rromi s-au luat la bătaie pe străzile din localitatea Băcești, marți, după orele prânzului.

Citeste si: Interlopul Marco Kalu a fost dat în urmărire internațională. Pentru ce este acuzat bărbatul

Totul ar fi pornit de la un imobil pe care ambele clanuri îl revendică și s-au ajuns la adevărate lupte de stradă, informează VremeaNoua.ro.

Lupte de stradă în comuna din Vaslui

Echipe de jandarmi, polițiști și agenți ai Serviciului de Acțiuni Speciale au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului.

După ce forțele de ordine au reușit să-i liniștească pe combatanți, polițiștii au trecut la identificarea scandalagiilor și la întocmirea de dosare penale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Pentru a ține lucrurile sub control, patrule ale polițiștilor și jandarmilor au rămas în zonă și au reușit să evite escaladarea conflictului. 

bataie clanuri

După ce forțele de ordine au reușit să-i liniștească pe combatanți, polițiștii au trecut la identificarea scandalagiilor și la întocmirea de dosare penale.

[Sursa foto: Vremea Noua]

Opt persoane au fost reținute și duse la audieri

În urma descinderilor forțelor de ordine, opt persoane au fost reținute și aduse la audieri. Între cei reținuți se află și doi minori, cu vârsta sub 18 ani.

"În data de 9 august 2022, la ora 14:39, Poliția Orașului Negrești a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza comunei Băcești, mai multe persoane tulbură ordinea și liniștea publică. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, care au intervenit prompt pentru aplanarea conflictului iscat și restabilirea ordinii și liniștii publice", se spune în comunicatul de presă.

Citeste si: Mesajul șocant pe care l-a primit de antrenorul copilei de cinci ani, ucise la Bascov: ”Este foarte greu de vorbit!”

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat în cauză, față de 8 persoane (șase bărbați și 2 minori), a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Acestea au vârste cuprinse între 15 și 66 de ani.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Suspecții urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

A fost instituită "zonă specială de siguranță publică" în Băcești

În cauză, sunt continuate cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violenţe și distrugere.

Ancheta este în curs de desfășurare, fiind efectuate cercetări și audieri în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tuturor persoanelor implicate în eveniment și dispunerea măsurilor legale.

Pentru prevenirea apariției unor evenimente care pot tulbura ordinea și liniștea publică, pe raza localității Băcești, a fost instituită zonă specială de siguranță publică. În cadrul zonei speciale, ordinea și liniștea publică este menținută de polițiști și jandarmi”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si