„De când cu reciclare ambalajelor cu garanție, a apărut o nouă meserie, vânătorul de pet-uri, însă oamenii care vor să și recupereze banii să lovesc de cozile formate de căutătorii profesioniști. Aceștia apar cu saci doldora de pet-uri, pe care le adună de peste tot pentru a suplimenta venitul, așa că mulți se plimbă cu sacoșa cu ambalaje în mașină până când găsesc un aparat liber.”,

a spus Christian Sabbagh.

La fel ca acest domn, tot mai mulți români umblă cu pungă cu pet-uri în mașină. Cozile uriașe de la automatele de reciclare îi descurajează.

Citeste si: Hemoglobina – ce este, functii, afectiuni asociate, tratament- catena.ro

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!- wowbiz.ro

Citeste si: Momentele din viață când oamenii îmbătrânesc cel mai mult- antena3.ro

În parcarea unui supermarket, mai mulți oameni scot dintr-o mașină un sac plin ochi cu pet-uri și alte două pungi. Lor li se mai adaugă și reciclatorii profesioniști sau, altfel spus, căutătorii de pet-uri, acele persoane care adună de peste tot ambalajele reciclabile, cum este și cazul acestui tânăr, pentru a avea o sursă suplimentară de venit.

Așa că nu e de mirare că la toate asemenea aparate se formează cozi, iar oamenii care vor să recicleze ambalajele pentru care au plătit, abandonează lupta.

Ne mutăm la un alt aparat de reciclare. Și aici, cei care vin cu doar câteva sticle au de așteptat zeci de minute după persoanele care aduc și câte trei-patru saci, iar de multe ori utilajele se blochează.

Cele mai recente date arată că numărul consumatorilor care adoptă sistemul de garanție returnare este în creștere. Patru din cinci români au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si