Close sidebar
Close sidebar

Batjocura crunta langa chipul marelui actor Gheorghe Dinica din Centru Vechi al Capitalei! Saci de gunoi au fost aruncati neglijent la baza statuii amplasate in memoria maestrului

In septembrie 2013, un chip din bronz care il infatiseaza pe marele actor Gheorghe Dinica a fost dezvelit in fata Teatrului de Comedie din Bucuresti. Monumentul era ridicat la 4 ani de la moartea indragitului artist, iubit nespus de o tara intreaga. Astazi, insa, privelistea este dezolanta.

Simona Alexa,


DISTRIBUIE
acest articol

De la ridicarea monumentului, toti locuitorii Bucurestiului care trec prin zona Centrului Vechi din Bucuresti, unde se afla Teatrului de Comedie, zambesc nostalgic cand privesc statuii si recunosc figura lui Gheorghe Dinica.

Din pacate insa, locuitorii zonei nu respecta asa cum s-ar cuveni valoarea lucrarii de bronz si iau in batjocura amintirea marelui artist. Amplasat la o rascruce de strazi, astazi, monumentul a ajuns sa fie inconjurat de saci menajeri plini cu gunoaie. Angajatii magazinelor si restaurantelor din zona, sau poate cei care locuiesc in vecinatatea Teatrului de Comedie au deprins obiceiul de a depozita zeci de saci plini de gunoaie chiar langa monumentul amplasat in onoarea lui Gheorghe Dinica.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Monumentul dedicat lui Gheorghe Dinica a fost realizat de sculptorul Dragos Catalin Munteanu, care a facut "un studiu de expresie" al actorului. O lucrare care il infatiseaza pe regretatul actor exista si la mormantul sau, la Cimititirul Bellu din Capitala, pe aleea care poarta numele Gheorghe Dinica.

Monumentul de la Teatrul de Comedie a fost dezvelit in septembrie 2013, in prezenta mai multor actori, colegi de scena, cat si a sotiei artistului, Gabriela Dinica. Vaduva a marturisit atunci ca nu exista loc mai potrivit in care sa fi fost amplasat bustul sotului ei. Aceasta a spus ca, in tinerete, Gheorghe Dinica a dormit 3 ani in institutia de cultura respectiva pentru ca nu avea nicio locuinta.

“Motivul pentru care am vrut sa fie, aici, in fata Teatrului, pentru ca el, in tinerete, dupa ce a absolvit Institutul, a si locuit aici, in Teatru. Era de o modestie, ca nici nu i-a pasat ca n-are casa. A dormit, aici, vreo trei ani",  a declarat sotia actorului, Gabriela Dinica.

Gheorghe Dinica a murit pe 10 noiembrie 2009, la 75 de ani. A fost unul dintre cei mai mari actori romani si a jucat in peste 60 de filme.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI