In articol:
- Bărbatul care a agresat un polițist a murit în penitenciar
- Sindicatul Europol, semnal de alarmă cu privire la misiunile „banale”
Bătrânul care a atacat doi agenți de poliție în scara unui bloc din Capitală pentru că veniseră la ușa lui în urma unui apel la 112, a murit în arest.
Oamenii legii au rămas cu sechele în urma incidentului trăit.
Bărbatul care a agresat un polițist a murit în penitenciar
Bătrânul care a agresat un polițist în scara unui bloc din București a murit în închisoare.
Agentul de poliție de la Secția 25 din București împreună cu o agentă au fost chemați printr-un apel la linia de urgență 112 să intervină în cazul unui scandal, după ce bătrânul fusese reclamat de vecinii săi. Când cei doi agenți de poliție au ajuns la adresa bărbatului, polițistul a primit un pumn în față de la omul care tocmai ce fusese reclamat că își agresează soția.
Citeste si: Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie- wowbiz.ro
Bătrânul avea antecedente penale, tot din cauza violenței. În plus, bărbatul avea 25 de ani de experiență în spate în arte marțiale.
Bărbatul violent a fost condamnat la închisoare cu executare și a murit în arest, din cauza problemelor de sănătate.
Sindicatul Europol, semnal de alarmă cu privire la misiunile „banale”
„De multe ori am auzit opinii de genul: <<ce mare lucru să intervii la un apel 112>> sau <<polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează>> sau cum ar spune diverși oameni politici, <<Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat>>. E un risc enorm de mare", a transmis Sindicatul Europol pe Facebook.
„În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o <<banală>> intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama <<scandal în familie>>. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă. Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel. Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: <<Vârstnic pus la pământ de polițiști>>, <<Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân>> și tot așa”, a explicat Sindicatul Europol.
„În profesia noastră un lucru este sigur, știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, a încheiat sindicatul Europol.