O poză postată pe Facebook a stârnit reacții de furie în rândul părinților. Se afirmă că un elev din Bacău ar fi fost bătut de colegi și aruncat într-un tomberon, fără să-i mai dea drumul. Inspectoratul Școlar Bacău a demarat o anchetă.

Acuzații de violență- Elev bătut și aruncat în tomberon de colegi

Cel care a postat poza pe rețelele de socializare vorbește despre faptul că un elev de la Liceul Tehnologic Parincea din Bacău ar fi fost agresat de colegi.

În poză, elevul pare să fi fost tăiat pe față.

O altă persoană care a vizionat imaginile a afirmat faptul că nimeni nu se ocupă de aceste cazuri de abuz: „ A semenea scene au loc săptămânal. Acest copil si alții sunt agresați sistematic de elevi mai mari. Nu este prima dată! Directorul știe, profesorii știu. Nimeni nu face nimic.”  

De asemenea, în data de 4 februarie, un consilier din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bacău a primit un link cu imagini cu elevul agresat și tăiat pe față.

Astfel, în aceeași zi, inspectorul școlar general i-a contactat pe director și pe directoarea adjunctă a liceului pentru a lămuri situația.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Două tinere și-au bătut cu bestialitate colega de clasă, într-o școală din România

Conducerea școlii spune că elevul ar fi fost lovit cu un bulgăre

Reprezentanții școlii au o versiune total diferită: ei susțin că elevul ar fi fost lovit cu un bulgăre de zăpadă în timp ce aștepta microbuzul școlar ca să meargă acasă.

Astăzi, la liceu se va prezenta inspectorul teritorial pentru cercetări amănunțite, pentru a lămuri pe deplin situația.

Ana Egarmin, șefa Inspectoratului Școlar Județean Bacău susține că: „Respingem ferm informațiile tendențioase că IŞJ ar fi ascuns această sesizare sau ar fi muşamalizat cazul, neimplicându-se în elucidarea concretă a împrejurărilor în care s-a produs posibilul incident reclamat. Conducerea IŞJ Bacău a început verificarea promptă a celor semnalate, la fața locului (în teren), nicidecum nu a ascuns această situație”

Citește și: Elevul de 15 ani din Bacău care a umilit doi colegi a fost arestat preventiv pentru 20 de zile. El este acuzat și de lipsire de libertate

Unii consideră că ISJ Bacău mușamalizează cazul

La postarea de pe Facebook, altă persoană vine cu acuzații grave. Aceasta susține că de fapt, elevul ar fi fost bătut de colegi, aruncat și închis în tomberonul de gunoi și tăiat pe față.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, părinții au anunțat Inspectoratul Școlar, însă unii susțin cazul ca fiind mușamalizat.

Inspectorul școlar general spune că: „ Respingem ferm informațiile tendențioase că IŞJ ar fi ascuns această sesizare sau ar fi muşamalizat cazul, neimplicându-se în elucidarea concretă a împrejurărilor în care s-a produs posibilul incident reclamat.  Conducerea IŞJ Bacău a început verificarea promptă a celor semnalate, la fața locului (în teren), nicidecum nu a ascuns această situație.  În încheiere, conducerea IŞJ Bacău își rezervă dreptul de a acționa pe căile legale disponibile împotriva celui care promovează „fake-news”-uri cu scopul vădit de a denigra instituția și școlile din județul Bacău, falsuri pe care va trebui să le susțină şi argumenteze în fața instanței de judecată”.

Citește și: O mamă și-a abandonat copilul în scara unui bloc. Lângă el se afla biberonul cu lapte cald: „Vă rog, iertați-mă! Îmi este greu să îl întrețin”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si