Se pare că pe masa Guvernului va fi pus un proiect de lege care prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori. De asemenea, proiectul prevede și interzicerea băuturilor energizante în tonomatele din instituții, precum sunt școlile sau spitalele.

Acest proiect de lege are ca fundament fenomenul consumului exagerat de energizante în rândul minorilor, care poate deveni nociv sănătății.

Vor dispărea din tonomate

Vor dispărea din tonomate

[Sursa foto: istockphotos]

Băuturile energizante ar putea dispărea din tonomatele amplasate în instituțiile publice

Noul proiect de lege care prevede interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori, dar și dispariția acestora din tonomatele care există în instituții, este în acest moment la nivel de hotărâre.

Actul normativ a fost inițiat de Partidul Național Liberal. Motivul pe care se bazează această hotărâre este reprezentat de dorința de a preveni înrăutățirea sănătății consumatorilor, în special a minorilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Ce conține carnea artificială pe care Senatul vrea să o interzică în România: ”Celulele stem prelevate de la animale sunt scufundate într-un lichid care conține săruri, vitamine, zaharuri și proteine”

Proiectul de lege urmează să fie aprobat în România

Proiectul de lege urmează să fie aprobat în România

[Sursa foto: istockphotos]

O ultimă statistică a Institutului Național de Sănătate Publică, bazată pe studii EFSA, a scos la iveală faptul că minorii consumă în mod excesiv băuturi energizate și derivate ale acestora. Peste 68% dintre adolescenți și 18% din copiii cu vârste de până în 10 ani consumă energizante.

Institutului Național de Sănătate Publică relevă că etichetarea băuturilor energizante nu arată ce conține cu adevărat o asemenea băutură.

În băuturile energizante se pot găsi urme de alcool, taurină sau carnitină, produse care dăunează organismului și pot provoca probleme de sănătate.

Băuturile energizante nu vor mai fi vândute minorilor.

Băuturile energizante nu vor mai fi vândute minorilor.

[Sursa foto: istockphotos]

De exemplu, în perioada 2014-2016, în București au existat 15 cazuri de intoxicații survenite în urma consumului de băuturi energizante, la minori cu vârste cuprinse între 1 și 17 ani. În anul 2023, a fost raportat un deces a unui minor de 17 ani, cauzat din consumul excesiv de energizante.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si