Postul BBC a anunțat vineri că își retrage toți jurnaliștii din Rusia pentru a le garanta siguranța, asta după ce în Rusia a fost adoptată legea care prevede pedepse cu închisoarea în cazul transmiterii de "informaţii mincinoase despre armată" şi blocarea site-ului său în limba rusă, în contextul invaziei ruse din Ucraina, relatează AFP şi Reuters.

Citeste si: Soldații ruși se află la 25 de kilometri în afara capitalei Kiev. Se duc lupte în sud, în Mariupol și Mykolaiv, informează SUA

Munca jurnaliștilor din Rusia este suspendată temporar

"Nu ne lasă altă opţiune decât să suspendăm temporar munca tuturor jurnaliştilor şi a personalului auxiliar de la BBC News din Rusia, pe perioada cât vom evalua implicaţiile depline ale acestei evoluţii nedorite", a spus Tim Davie, directorul general BBC, relatează Agerpres.

Citeste si: Rusia acuză că armata ucraineană pregătește capcane cu ajutorul jurnaliștilor occidentali

Acesta mai spune că BBC va continua să ofere informații cu privire la război și din afara Rusiei, în limba rusă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Siguranţa angajaţilor noştri este cea mai importantă şi nu suntem pregătiţi să îi expunem la riscul unei inculpări penale doar pentru că îşi fac treaba", a subliniat directorul general al BBC.

Ministerul rus crede că Ucraina pregătește o capcană cu ajutorul jurnaliștilor occidentali

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konașenkov a avertizat că forțele ucrainene din Harkov pregătesc o ”provocare”, în colaborare cu jurnaliştii occidentali.

Citeste si: Mesajul unui rus capturat: „Rusia nu este acea Rusie care ne este băgată în cap”

”În orașul Harkov, naționaliștii ucraineni pregătesc o provocare cu participarea jurnaliștilor occidentali”, a spus Konașenkov într-un briefing video publicat de Ministerul Apărării rus.

Citeste si: Criză umanitară în Ucraina. Oamenii nu mai au mâncare, haine sau medicamente. În urma negocierilor urmează să fie asigurate culoare umanitare

”Conform datelor confirmate,  pe strada Zhylyardi, districtul Kiev, într-o zonă rezidențială privată, între case sunt amplasate sisteme de lansare de rachete multiple.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si