Scopul principal al lui Joe Biden în dezbaterea de la CNN a fost acela de a atenua îngrijorările legate de vârsta sa. În schimb, dezbaterea a adâncit aceste temeri, se arată într-o analiză BBC News.

Unii politicieni și analiști democrați au trimis mesaje după spectacolul de la CNN cu speranța că Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, se va retrage din cursă.

Se mai poate retrage Joe Biden din cursa prezidențială?

Unii democrați au exprimat chiar posibilitatea de a merge la Casa Albă și de a-și exprima în mod public îngrijorarea cu privire la rămânerea lui drept candidat al democraților.

Întrebarea pe care o exprimă tot mai multă lumea este: ar putea Joe Biden să se retragă acum? Ce s-ar întâmpla? Și cine l-ar putea înlocui?

Cum s-ar putea retrage Joe Biden înainte de convenția democrată din august?

Candidatul Partidului Democrat va fi ales oficial în august la Convenția Națională Democrată (DNC) de la Chicago, în perioada 19-22 august.

Acolo, un candidat trebuie să câștige sprijinul majorității „delegaților”- oficiali de partid care aleg candidatul.

Delegații sunt alocați candidaților proporțional, în funcție de rezultatele alegerilor primare din fiecare stat.

Anul acesta, Joe Biden a câștigat aproape 99% din cei aproape 4.000 de delegați.

Conform regulilor DNC, acei delegați sunt sunt obligați să-i susțină nominalizarea.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Dar dacă Joe Biden ar renunța până atunci, lucrurile s=ar schimba radical. Nu există un mecanism oficial pentru ca el sau oricine altcineva din partid să-și aleagă succesorul, ceea ce înseamnă că democrații ar rămâne cu o convenție deschisă.

Probabil că Biden ar avea o oarecare influență asupra delegaților săi antamați deja, dar în cele din urmă delegații ar fi liberi să facă ce vor.

Acest lucru ar putea duce la declanșarea unei competiții frenetice în rândul democraților care doresc o șansă la nominalizare.

Cu toate acestea, Joe Biden nu a dat până acum niciun indiciu că s-ar gândi să se retragă.

Poate fi Joe Biden forțat să se retragă?

Acesta este un scenariu și mai puțin plauzibil, notează BBC.

În politica americană modernă, un partid național important nu a încercat niciodată o preluare ostilă a nominalizării și nu există nicio dovadă a vreunui plan serios de încercat acum.

Cu toate acestea, reglementările DNC au câteva mici lacune care ar putea, teoretic, să facă posibilă "împingerea peste bord" a lui Joe Biden.

Regulile le permit delegaților „să reflecte cu toată conștiința sentimentele celor care i-au ales”, ceea ce înseamnă că ar putea să se uite la altcineva dacă alegătorii democrați din toată țara s-ar întoarce împotriva lui Biden în număr mare.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Anda Adam și Yosif Mohaci, atmosferă incendiară la propria nuntă. Cum şi-au făcut cei doi apariţia în fața invitaților- radioimpuls.ro

Ar putea fi înlocuit Joe Biden de Kamala Harris?

Ar putea fi înlocuit Joe Biden de Kamala Harris?

[Sursa foto: White House]

Ar putea fi înlocuit Joe Biden de Kamala Harris? 

Vicepreședintele Kamala Harris i-ar lua automat locul președintelui Biden dacă ar demisiona în timpul mandatului său prezidențial.

Dar aceleași reguli nu se aplică dacă Joe Biden se retrage din calitatea de candidat pentru cursa electorală din noiembrie și nu există niciun mecanism care să-i dea vicepreședintelui un avantaj la o convenție deschisă.

În schimb, Kamala Harris ar trebui să câștige majoritatea delegaților, la fel ca orice alt candidat.

Totuși, popularitatea ei relativ scăzută în rândul publicului american poate anula avantajul pe care îl are în prezent în partid.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si