Close sidebar
Close sidebar

BBC: Mai poate fi înlocuit Joe Biden din cursa pentru Casa Albă?

Prima dezbatere TV din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA este deja istorie, iar consecințele duelului dintre Joe Biden și Donald Trump nu au fost bune pentru actualul mandatar de la Casa Albă, Joe Biden. O analiză BBC News arată în ce condiții actualul președinte în vârstă de 82 de ani ar putea fi înlocuit de un competitor mai puternic în "războiul" cu Donald Trump.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Scopul principal al lui Joe Biden în dezbaterea de la CNN a fost acela de a atenua îngrijorările legate de vârsta sa. În schimb, dezbaterea a adâncit aceste temeri, se arată într-o analiză BBC News.

Unii politicieni și analiști democrați au trimis mesaje după spectacolul de la CNN cu speranța că Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, se va retrage din cursă.

Se mai poate retrage Joe Biden din cursa prezidențială?

Unii democrați au exprimat chiar posibilitatea de a merge la Casa Albă și de a-și exprima în mod public îngrijorarea cu privire la rămânerea lui drept candidat al democraților.

Întrebarea pe care o exprimă tot mai multă lumea este: ar putea Joe Biden să se retragă acum? Ce s-ar întâmpla? Și cine l-ar putea înlocui?

Poate fi Joe Biden forțat să se retragă?

Acesta este un scenariu și mai puțin plauzibil, notează BBC.

În politica americană modernă, un partid național important nu a încercat niciodată o preluare ostilă a nominalizării și nu există nicio dovadă a vreunui plan serios de încercat acum.

Citeste si: Cât a ajuns să coste o porție de mici la terasa Obor. Prețurile s-au mărit considerabil, dar clienții tot stau la cozi uriașe- kanald.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Cu toate acestea, reglementările DNC au câteva mici lacune care ar putea, teoretic, să facă posibilă "împingerea peste bord" a lui Joe Biden.

Regulile le permit delegaților „să reflecte cu toată conștiința sentimentele celor care i-au ales”, ceea ce înseamnă că ar putea să se uite la altcineva dacă alegătorii democrați din toată țara s-ar întoarce împotriva lui Biden în număr mare.

Ar putea fi înlocuit Joe Biden de Kamala Harris?

[Sursa foto: White House]

Ar putea fi înlocuit Joe Biden de Kamala Harris? 

Vicepreședintele Kamala Harris i-ar lua automat locul președintelui Biden dacă ar demisiona în timpul mandatului său prezidențial.

Dar aceleași reguli nu se aplică dacă Joe Biden se retrage din calitatea de candidat pentru cursa electorală din noiembrie și nu există niciun mecanism care să-i dea vicepreședintelui un avantaj la o convenție deschisă.

În schimb, Kamala Harris ar trebui să câștige majoritatea delegaților, la fel ca orice alt candidat.

Totuși, popularitatea ei relativ scăzută în rândul publicului american poate anula avantajul pe care îl are în prezent în partid.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI