Close sidebar
Close sidebar

Un bebeluș de patru zile, bolnav de Covid-19, în stare gravă la Maternitatea din Suceava

Un bebeluș de numai patru zile,venit pe lume înainte de termen, trece prin momente critice după ce s-a infectat cu coronavirus de la mama sa. Copilașul din Botoșani a fost transferat la Maternitatea din Suceava, iar medicii fac eforturi pentru salvarea lui.

Razvan Ilie,

Bebelușul s-a născut pe 5 martie, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un bebeluș de doar câteva zile, născut prematur, a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2 la Botoșani după ce mama sa a fost testată pozitiv la coronavirus.

Nou-născutul se afla în stare gravă, cu mari probleme respiratorii, iar medicii l-au transferat de urgență la Maternitatea din Suceava și fac eforturi pentru a-l salva, transmite Realitatea Plus.

Citeste si: Oameni vaccinați împotriva Sars-Cov-2. Lupta contra virusului continuă

Medic: "Bebelușul prezintă semne respiratorie de la naștere"

Bebelușul s-a născut pe 5 martie, iar mama sa a ajuns cu el la Maternitatea din Botoșani când avea 30 de săptămâni de sarcină și a fost testată pozitiv COVID-19. Mama copilului a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și, din păcate, și fiul ei a fost infectat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Este un copil de sex masculin, de 1,27 kg, care prezintă semne respiratorie de la naștere. S-a practicat un test și la noul născut care s-a pozitivat. Nou-născutul a fost izolat din start pe secție de ceilalți copii. S-a repetat testul la 24 de ore, la fel a fost pozitiv”, a declarat Carmen Zaboloteanu, șeful Secției de neonatologie al Maternității Botoșani, potrivit Realitatea PLUS.

Copilul a fost imediat intubat, însă starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii au decis să-l transfere cu o ambulanță SMURD la maternitatea din Suceava.

Citeste si: Carantină națională timp de o lună! Țara din Europa care se închide din cauza noii tulpini britanice

Eforturi medicale pentru salvarea bebelușului

„A fost menținut pe ventilator, dar, datorită prognosticului nefavorabil, s-a luat hotărârea transferului. Cu el intubat”, a precizat medicul neonatolog Carmen Zaboloteanu.

Potrivit medicului de pe Ambulanța SMURD care l-a transportat de la Botoșani la Suceava, „nou-născutul prematur din mamă COVID-19 pozitivă se află în depresie respiratorie severă”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI