Incidentul dramatic a avut loc duminică în orașul indian Mumbai.

Oamenii legii au declarat că localnicii au găsit bebelușa, în vârstă de doar câteva zile, la scurt timp după ce o muțime de pisici s-a adunat în locul unde aceasta a fost abandonată. Felinele au început să șuiere și să toarcă zgomotos, ceea ce le-a atras atenția oamenilor din zonă.

Citeste si: Descoperite șocantă în Drobeta-Turnu Severin: O tânără gravidă a fost găsită inconștientă pe stradă

Pisicile s-au adunat în locul unde fetița era abandonată

Un echipaj de poliție care s-a deplasat la fața locului a descoperit că fetița se afla pe fundul canalului de scurgere. Cea mică era învelită într-o cămașa subțire, îmbibată cu apa din canalizare, și plângea.

Salvatorii au scos bebelușul de acolo, l-au înfășurat într-o pânză și l-au transportat de urgență la spitalul Rajawadi. În prezent, starea micuței este stabilă, conform medicilor.

Oamenii legii au distribuit pe rețeaua de socializare Twitter fotografii cu polițista care a condus echipa de salvare, ținând-o în brațe pe bebelușă.

,,Când am ridicat-o, fetița îngheța, brațele îi erau vinete de frig. Am cerut apă caldă și o pânză pentru a o curăța de murdărie", a spus șefa de echipă, Sheetal Sonawane.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Medicii îi monitorizează starea de sănătate. O vom ține sub observație în următoarele zile", a declarat dr. Vidya Thakur, managerul spitalului.

Citeste si: VIDEO| Plan Roșu de intervenție în Bistrița-Năsăud. 13 persoane au fost rănite după ce o cisternă cu motorină s-a izbit de un autocar cu pasageri

Preferința indienilor pentru fii duce la pruncucidere și abandon

Incidentul tulburător a creat discuții aprinse pe rețelele de socializare.

Autoritățile nu au discutat despre motivelor acestui abandon care putea să aibă un final tragic, însă BBC precizează că acte similare au avut loc adesea, cauza fiind posibila preferință a indienilor pentru nou-născuții de sex masculin. 

În India, femeile sunt supuse dese ori discriminării, fetele fiind privite ca o povară de natură financiară, mai ales în zonele defavorizate.

Multe sarcini nedorite sunt întrerupte în clinici ilegale dar cazurile de fete ucise sau abandonate după naștere sunt, de asemenea, frecvente, precizează BBC.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Cazurile de gripă sezonieră au scăzut considerabil, iar interesul pentru vaccinul antigripal e aproape zero

Apelul premierului indian către cetățeni: ,,să nu-și mai ucidă fiicele"

Acum doi ani, osemintele unei fetițe care fusese incendiată de vie au fost găsite într-o oală de lut, în Bareilly, statul indian Uttar Pradesh. În iarna anului 2016, o altă bebelușă a fost descoperită abandonată, fără haine, în capitala Indiană, Delphi. BBC precizează, de asemenea, cazul unui barcagiu care a salvat o fetiță ce plutea într-o cutie de lemn, pe Gange.

Activiștii susțin că preferința indienilor pentru nou-născuții băieți a dus la milioane de avorturi în ultimele zeci de ani. Această situație a fost dezbătută și de fostul premier indian Manmohan Singh, care a catalogat-o drept ,,rușine națională"

Totodată, actualul prim-ministru Narendra Modi a făcut apel la cetățeni, încă de la preluarea mandatului său, în anul 2014, să ,,nu-și mai ucidă fiicele".

Citeste si: A ars bancnote în valoare de aproximativ 3.000 de euro de teama că s-ar putea infecta cu COVID-19


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si