O fetiță care s-a născut sub dărâmăturile casei familiei sale distruse de cutremurul ucigaș care a lovit Turcia și Siria în urmă cu șase luni este sănătoasă, își iubește familia adoptivă și îi place să zâmbească chiar și străinilor, informează ABC News.

Bebelușul era încă legat de mama sa când a fost găsit sub dărâmături

Bebelușul Afraa, cu părul închis la culoare, a supraviețuit 10 ore sub dărâmături după ce cutremurul din 6 februarie i-a zdrobit mortal pe părinții ei și pe cei patru frați din orașul Jinderis, din nordul

Siriei. Când a fost găsită, cordonul ombilical era încă legat de mama ei. Povestea ei a captivat lumea la vremea respectivă, iar oameni de pretutindeni s-au oferit să o adopte. 

Citește și: Închisoare pe viață pentru o americancă obsedată de sfârșitul lumii, care și-a ucis copiii/ ”Știu șigur că, în lumea spiritelor, copiii mei sunt fericiți”

Afraa

Afraa

[Sursa foto: AP]

După ce a petrecut zile întregi într-un spital din nordul Siriei, Afraa a fost externată și predată mătușii sale paterne și soțului ei, care au adoptat-o și o cresc împreună cu cele cinci fiice și cei doi fii ai lor. Afraa a fost predată familiei mătușii sale la câteva zile după ce a fost efectuat un test ADN pentru a se asigura că fata și mătușa ei sunt rude biologice, a declarat tatăl ei adoptiv, Khalil al-Sawadi. 

Afraa a fost externată și predată mătușii sale paterne și soțului ei.

Afraa a fost externată și predată mătușii sale paterne și soțului ei.

[Sursa foto: AP]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sâmbătă, bebelușul Afraa se bucura, legănându-se pe un balansoar roșu atârnat de tavan, în timp ce al-Sawadi o împingea înainte și înapoi. "Această fată este fiica mea. Este exact la fel ca și copiii mei", a declarat al-Sawadi, stând cu picioarele încrucișate și cu Afraa în poala sa. Al-Sawadi a declarat că își petrece ziua într-un apartament pe care l-a închiriat, dar seara familia merge într-o așezare de corturi pentru a petrece noaptea, deoarece copiii săi sunt încă traumatizați de cutremurul care a ucis peste 50.000

de persoane în sudul Turciei și în nordul Siriei. 

Copilul a fost botezat după mama ei decedată

Potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare, în nord-vestul Siriei au fost raportate peste 4.500 de morți și 10.400 de răniți din cauza cutremurelor. Biroul a estimat că 43% dintre răniți sunt femei și fete, în timp ce 20% dintre răniți sunt copii cu vârste cuprinse între cinci și 14 ani. Cutremurul devastator cu magnitudinea de 7,8 grade a avut loc în primele ore ale zilei de 6 februarie, fiind urmat de mai multe replici. Printre zonele cele mai afectate s-a numărat nord-vestul Siriei, controlat de rebeli, în care locuiesc aproximativ 4,5 milioane de persoane, multe dintre acestea fiind strămutate din cauza conflictului de 12 ani din această țară, care a făcut jumătate de milion de victime.

Citește și: Fetiță de zece luni, moartă după ce a fost lăsată în mașină mai multe ore. Afară erau înregistrate 40 de grade Celsius

Când Afraa va crește, spune Al-Sawadi, îi va spune povestea despre cum a fost salvată și cum părinții și frații ei au fost uciși în cutremurul devastator. El a spus că, dacă nu i-o va spune el, o vor face soția sau copiii săi. La o zi după ce bebelușul a ajuns la spital, oficialii de acolo au numit-o Aya- "un semn de la Dumnezeu" în arabă. După ce familia mătușii sale a adoptat-o, aceasta a primit un nou nume, Afraa, după numele mamei sale decedate.

La câteva zile după nașterea lui Afraa, mama ei adoptivă a născut o fiică, Attaa. De atunci, ea i-a alăptat pe ambii copii, a declarat al-Sawadi. 

Khalil al-Sawadi, tatăl adoptiv al bebelușului

Khalil al-Sawadi, tatăl adoptiv al bebelușului

[Sursa foto: AP]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Afraa bea lapte și doarme cea mai mare parte a zilei", a spus al-Sawadi. Al-Sawadi a declarat că a primit mai multe oferte de a trăi în străinătate, dar a spus că a refuzat deoarece vrea să rămână în Siria, unde părinții lui Afraa au trăit și au fost uciși.

Tatăl biologic al lui Afraa, Abdullah Turki Mleihan, era originar din Khsham, un sat din estul provinciei Deir el-Zour, dar a plecat în 2014 după ce gruparea Stat Islamic a capturat satul, a declarat la începutul acestei luni Saleh al-Badran, un unchi al tatălui lui Afraa.

"Suntem foarte fericiți cu ea, pentru că ne amintește de părinții și frații ei", a spus al-Sawadi. "Seamănă foarte mult cu tatăl ei și cu sora ei Nawara".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si