Close sidebar
Close sidebar

Belarus, tot mai aproape de intrarea în război alături de Rusia

Rusia și-a exprimat, vineri, îngrijorarea după ce o rachetă a Ucrainei ar fi căzut în statul Belarus. Zeci de rachete au fost trase joi către Ucraina dinspre Belarus, au transmis oficialii de la Kiev.

Sorin Negru,

Belarus, tot mai aproape de intrarea în războiul lui Putin

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kremlinul s-a declarat vineri extrem de îngrijorat de doborârea unei rachete antiaeriene ucrainene care a zburat joi în spaţiul aerian al Belarusului.

Citește și: Războiul continuă în Ucraina: 54 de rachete lansate de Rusia au fost doborâte de armata ucraineană

O rachetă antiaeriană ucraineană s-a prăbuşit joi în Belarus, au transmis autorităţile din această fostă republică sovietică aliată cu Rusia şi care a susţinut efectiv ofensiva militară a Moscovei asupra Ucrainei.

Racheta lansată de un sistem de apărare antiaeriană S-300 "provenită de pe teritoriul ucrainean" a căzut joi dimineaţă pe teritoriul Belarusului, se arată într-un comunicat difuzat de Ministerul Apărării de la Minsk.

O rachetă căzută pe teritoriul Belarus, motiv de mutări armate

Ministerul Apărării de la Minsk a anunţat joi că apărarea aeriană belarusă a doborât o rachetă sol-aer ucraineană S-300 lângă satul Harbacea din regiunea Brest, la aproximativ 15 km de graniţa Belarus-Ucraina.

Incidentul a avut loc în timp ce Rusia trăgea zeci de rachete spre oraşele din Ucraina, într-unul dintre cele mai mari valuri de lovituri ale conflictului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citește și: Alertă la Kiev: Locuitorii, sfătuiţi să meargă în adăposturile anti-aeriene. Sirenele au fost declanșate

Apărarea antiaeriană ucraineană a reuşit să doboare 54 dintre cele 69 de rachete lansate joi dimineaţă de Rusia asupra Ucrainei, a anunţat anterior pe reţelele de socializare comandantul-şef al forţelor armate de la Kiev, Valeri Zalujni.

Vladimir Putin și aliatul său Aleksandr Lukasenko

[Sursa foto: Twitter]

Noi atacuri ale Rusiei în Ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că a efectuat o "lovitură masivă" asupra infrastructurii energetice şi militaro-industriale a Ucrainei la 29 decembrie folosind arme de înaltă precizie, a informat agenţia Interfax.

Potrivit ministerului, loviturile aeriene au perturbat producţia şi repararea echipamentului militar, precum şi deplasarea trupelor de rezervă.

Potrivit armatei ucrainene citată de Reuters, Rusia a lansat 16 drone "kamikaze" în Ucraina în timpul nopţii de joi spre vineri, la o zi după ce Moscova a tras zeci de rachete în cel mai recent atac al său împotriva infrastructurii critice din Ucraina.

Forţele aeriene ucrainene au transmis că toate cele 16 drone, lansate- potrivit relatărilor lor- din sud-est şi nord- au fost distruse de apărarea antiaeriană a Kievului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI