Close sidebar
Close sidebar

Beneficiile ceaiului din frunze de gutui pentru sanatate

Frunzele gutuiului snt des utilizate in medicina naturista. Acestea contin acizi organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentratie (72%), fiind urmat de acidul citric, oxalic, malic, fumaric si shikimic. In aceste frunze se mai gasesc numerosi alti compusi fitochimici cu actiune antioxidanta si antiinflamatorie dovedita, precum quercetina si rutinul.

Catalina Popa,

beneficii ceai frunze de gutui

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Beneficiile ceaiului din frunze de gutui

Frunzele de gutui reprezenta o adevarata sursa de sanatate in Antichitate, cu ajutorul lor fiind tratate zeci de boli de medicii acelor timpuri.
Ceaiul din frunze de gutui se foloseste in tratarea insuficientei cardiace si a bolilor de ficat. Pentru persoanele cu afectiuni cardiovasculare, atat ceaiul, cat si fructele proaspete le sunt benefice.

Datorita numeroaselor vitamine continute in frunzele gutuiului, acestea se folosesc sub forma de infuzie si pentru starile de nervozitate, depresie, agitatie si insomnie. Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substantele prezente in frunze si fructe sunt antidepresive.

Gutuile sunt recunoscute pentru efectele lor benefice in raceli si gripe, iar ceaiul din frunzele gutuilor este un remediu foarte bun pentru tusea convulsiva.

De altfel, unele persoane il folosesc si in crizele de astm.

Citeste si: Horoscop 27 august 2021. Zi excelentă pe plan financiar pentru trei zodii

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Diabetul zaharat este o alta boala ce poate fi tinuta sub control prin infuzia de ceai din frunze de gutui. Aceasta infuzie poate fi o solutie simpla si la indemana pentru normalizarea nivelului de zahar in sange.

Datorita continutului de acid quinic, malic, oxalic si citric, beneficiile frunzelor de gutui sunt foarte intens studiate de specialistii in biochimie.

Frunzele mai contin si alti compusi fitochimici, cu actiune antiinflamatorie si antioxidanta.

Frunzele de gutui contin substante cu actiune vasodilatatoare, ceea ce determina scaderea presiunii arteriale. Prin urmare, ceaiul din frunze de gutui poate fi folosit pentru controlul hipertensiunii.

Ceaiul de gutui este foarte util in curele de slabire, deoarece au proprietati diuretice si depurative. Asadar, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si a kilogramelor in plus.

Alte afectiuni in care se utilizeaza ceaiul din frunze de gutui:
– uz intern: diaree, hemoroizi, dispepsii, atonie, voma, bronsita;
– uz extern: laringite, faringite, amigdalite, stomatite, hemoroizi inflamati, eczeme, arsuri.

beneficii ceai frunze de gutui

Cum sa prepari ceaiul din frunze de gutui

Citeste si: Simona Halep, adversară grea în primul tur la US Open

Pentru infuzie se foloseste 1 lingurita de frunze maruntite de gutui la o cana de apa clocotita Se lasa la infuzat 15-20 de minute. Se strecoara si se bea la temperatura camerei. Din această soluţie se iau câte două linguri de trei ori pe zi.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI