Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Toamna, toată lumea are nevoie să pună accent pe imunitate pe crearea acestui context în care corpul devine mai sănătos, mai puternic pentru că vine anotimpul rece. Ca să ne ferim de răceli, trebuie să ne întărim imunitatea.”

Iar pentru a reuși avem nevoie de un meniu în care să includem legumele de sezon.

Citește și: VIDEO- Prețul legumelor în funcție de zona României. Care este cea mai scumpă piață din țara noastră

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „În primul rând varza, pentru că este o legumă extrem de sănătoasă, conține foarte multă fibră, ajută tranzitul intestinal, are minerale, vitamine și este ideală pentru perioada aceasta. Ajută și la slăbit. Pentru că iarăși este toamnă avem vinete, avem ardei gras, avem gogoșari. Le putem pregăti acasă, deoarece nu mai este foarte cald. Fructele și legumele de culoare închisă conțin foarte mulți antioxidanți, deci acesta este și un reper după care le alegem.”

Verdețurile în stare crudă ne ajută la întărirea sistemului imunitar

Și verdețurile consumate în stare crudă ne ajută la întărirea sistemului imunitar.

A nca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Pătrunjel, mărar. Are vitamina C. Din punctul meu de vedere este cea mai bogată sursă de vitamina C.Important este să fie crud.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Dintre plantele aromatice, busuiocul și menta pot fi folosite chiar și în apa de băut.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Cu ajutorul busuiocului putem să facem apă imfuzată, busuioc sau mentă. Astfel, apa noastră capătă și alte calități, adică aducem aport de enzime în organism.”  

În această perioadă este indicat să renunțăm la dulciuri și să le înlocuim cu o masă din fructe de sezon.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Strugurele este un fruct extrem de bogat în zaharuri, pentru că sunt extrem de dulci și atunci ar fi bine, ne-ar ajuta tare mult să fim echilibrați în consumul lor.”

În schimb, fructele de pădure pot fi consumate fără a ne crea probleme.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Nu au un indice glicemic ridicat și atunci practic le putem consuma fără teama că ne va îngrășa sau că surplusul de grăsime nu se va duce. Cătina, vedem merișoare, afine de cultură, afine de pădure. Mai avem zmeură, mure sunt minunate, sunt grozave să le consumăm zilnic în această perioadă.”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Însă dincolo de fructele și legumele consumate în această perioadă, nu trebuie să uităm de hidratare și de odihnă.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție: „Dacă nu ne hidratăm corpul nostru nu are cum să revină starea de homeostază, adică de sănătate. Deci hidratarea este esențială. Nivelul somnului este extrem de important, este esențial pentru că dacă nu dormim, corpul nostru nu are cum să fie sănătos.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si