Ceaiul de pătrunjel este foarte apreciat și are beneficii reale pentru buna funcționare a organismului. Acest tip de ceai este perfect pentru detoxifiere, pentru că are proprietăți diuretice.

Ceaiul din frunze de pătrunjel este benefic și pentru sănătatea pielii. Dacă este consumat constant, acesta contribuie la o piele mai sănătoasă și mai luminoasă. De asemenea, este bun și pentru menținerea sănătății rinichilor.

Acest ceai este perfect și pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus.

Chiar dacă nu se slăbește de la el, acesta ajută la eliminarea apei în exces și reglează nivelul de zahăr din corp, astfel că este foarte bun în timpul curelor de slăbire.

Citește și: Sucul verde care nimicește colesterolul rău. Se prepară rapid, din doar două ingrediente

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Din culisele primei dezbateri prezidențiale, Elena Lasconi la Antena 3 CNN. Ce nu s-a văzut la televizor- antena3.ro

Citeste si: Bucureștiul, fabrica de făcut milioane a clanurilor imobiliare. Cum îi ajută instituțiile statului pe interlopi să prospere- wowbiz.ro

patrunjel, ceai de plante, reteta ceai

Cum să pregătești acasă ceai de pătrunjel 

Ceaiul de pătrunjel este bogat în nutrienți, această plantă fiind o sursă bună de vitamina C, vitamina K, beta-caroten și antioxidanți. De asemenea, luptă împotriva balonării. Iată cum trebuie să prepari ceaiul de pătrunjel acasă.

Ai nevoie de o mână de frunze de pătrunjel, care trebuie spălate, tocate și mai apoi lase la infuzat într-o cană cu apă fierbinte timp de 20 de minute.

E foarte important ca apa să fie foarte caldă, dar nu clocotită.

Ulterior ceaiul se strecoară și poate fi consumat. Unele persoane îl consideră prea amar, astfel că poate fi îndulcit cu miere.

Ceaiul de pătrunjel poate fi păstrat până la 3 zile în frigider, astfel că poți face o cantitate mai mare într-o singură tură. Pentru 1 litru de apă sunt necesare 5 linguri de frunze de pătrunjel tocate.

Nu există o limită în ceea ce privește perioada în care poate fi consumat ceaiul din pătrunjel, dar este recomandat să fie evitat excesul pentru că poate avea efect laxativ.

Citește și: VIDEO Încă 1.500 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Rusia. "E o situație foarte gravă", spune șeful Pentagonului

patrunjel, ceai de plante, reteta ceai


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si