Berea va fi complet interzisă la Cupa Mondială de fotbal Qatar 2022. Decizia a fost luată azi de FIFA, potrivit SkySports

Citește și: Pericol la Cupa Mondială Qatar 2022 după ce o groapă a apărut lângă stadionul nou-nouț de 1 miliard de euro

Vânzarea de alcool va fi strict controlată în Qatar. Suporterii nu vor mai putea cumpăra Budweiser în jurul celor opt locații, aceasta fiind oricum singura băutură alcoolică disponibilă fanilor datorită sponsorizării FIFA.

Anunțul FIFA de ultima oră

Fanii nu vor avea voie să cumpere alcool în jurul stadioanelor Cupei Mondiale din Qatar 2022, a anunțat vineri FIFA.

Înseamnă că suporterii nu vor mai putea cumpăra băutura preferată a microbiștilor de pe stadioanele occidentale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Decizia luată de FIFA a venit cu doar două zile înainte de începerea meciului de deschidere, Qatar-Ecuador, de duminică seara.

Potrivit anunțului FIFA, nimeni care participă la meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar 2022 nu va mai putea consuma alcool în perimetrul stadioanelor.

Un comunicat FIFA a spus: „În urma discuțiilor dintre autoritățile țării gazdă și FIFA, a fost luată decizia de a limita  vânzarea de băuturi alcoolice la Festivalul Fanilor FIFA, alte destinații ale fanilor și locuri licențiate, eliminând punctele de vânzare de bere de la Cupa Mondială FIFA din Qatar.

2022 din perimetrul stadioanelor".

De ce nu se poate bea bere în Qatar

Qatarul este o ţară în care consumul de alcool este foarte restricţionat şi cu greu poate fi consumat în unele hoteluri din Doha.

În timpul Cupei Mondiale acest regulament a fost relaxat, dar încă nu se poate cumpăra alcool din supermarketuri, pe lângă preţurile mari, cu un litru de bere care ajunge la peste 13 euro.

Citește și: Fosta prințesă a Qatarului, găsită moartă

Organizatorii au activat ''happy hours'' în hoteluri, ''fan zones'' şi stadioane, unde s-a permis vânzarea de alcool, dar cu restricţii, astfel încât oamenii să nu cumpere mai mult de două beri în acelaşi timp.

Familia regală din Qatar a pus presiune pe FIFA

Conform ziarului britanic The Times, familia regală a făcut presiuni asupra FIFA pentru a interzice vânzarea de bere pe stadioane, unul din puţinele locuri unde se poate consuma alcool în timpul turneului final alături de zonele destinate fanilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si