BF.7 este noua variantă a coronavirusului descoperită în China.
Aceasta este o subvariantă a variantei BA.5, celebra variantă Omicron. BF.7 ar fi mult mai contagioasă decât omicron. Astfel, o persoană infectată cu subvarianta BF.7 ar putea transmite noul coronavirus unui număr de cel puţin alte zece persoane.

Citește și: Peste 100.000 de cazuri de viroze au fost înregistrate în doar o săptămână

Subvarianta BF.7 este prezentă şi în Europa, în Franţa în proporţie de 0,99%, iar în Germania de 12,.5%. În Statele Unite, ea prezintă o proporţie de 1,5%.

Citește și: Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul anti-COVID cu noua formulă. Ce a transmis ministrul Sănătății

Peste 100.000 de cazuri de viroze au fost înregistrate în doar o săptămână

Datele Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că, la nivel național, între 12 și 18 decembrie, au fost înregistrate 101.059 de persoane afectate de viroze respiratorii.  Virozele respiratorii fac ravagii în toată țara. 101.059 de cazuri de infectări au fost înregistrate, cu 40.000 de mai multe față de anul trecut. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Rafila a vorbit despre virozele respiratorii la copii: ” Am discutat să redeschidem centre ambulatorii, în care părinţii să nu aştepte ore întregi pentru că unităţile de primiri urgenţe sunt foarte limitate”

Oamenii au golit rafturile cu medicamente contra tusei, febrei, durerilor de cap sau musculare. Valul de viroze și gripe este în creștere accelerată, iar creșterile vor continua până în ianuarie.

Citește și:  VIDEO- Criza medicamentelor în România. Tot mai multe produse esențiale lipsesc din farmacii

Datele Institutului  Național de Sănătate Publică,  INSP, publicate în 22 decembrie arată că, în săptămâna 12-18 decembrie, morbiditatea prin infecții respiratorii acute (raportul dintre numărul bolnavilor și întreaga populație) a depășit nivelul mediu calculat pentru acest sezon.

Citește și:  Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul anti-COVID cu noua formulă. Ce a transmis ministrul Sănătății


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si