Medalia de aur obținută de Bianca Ghelber este prima de acest fel câștigată pentru România la europenele de atletism după 20 de ani.

Citeste si: Simona Halep, probleme medicale înainte de US Open 2022. S-a retras din turneul de la Cincinnati

Cu o aruncare care a măsurat 72.72m, reușită chiar în ultima încercare, Bianca a câștigat proba de aruncarea ciocanului fiind urmată în clasamentul probei de Ewa Rozanska (Polonia) și Sara Fantini (Italia).

UPDATE. Bianca Ghelber a fost felicitată pentru performanța sa de premierul Nicolae Ciucă: 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Noua campioană europeană la aruncarea ciocanului și echipa sa merită admirația și felicitările noastre", a transmis șeful Executivului, Nicolae Ciucă.

Bianca Ghelber este legitimată la SCM Bacău și Steaua București și e antrenată de campioana mondială și recordmena României, Mihaela Melinte.

Prima medalie de aur la Campionatele Europene după exact 20 de ani

La cincisprezece ani după ce a câștigat titlul european U20, Bianca Ghelber câștigă și prima medalie de seniori la Campionatele de la München 2022

A fost prima medalie de aur a României la Campionatele Europene după performanța obținută la... Munchen 2002!

Bianca Ghelber

Bianca Ghelber

[Sursa foto: Twitter]

Bianca Ghelber, aleasă cea mai bună atletă a anului de Federaţia Română de Atletism, a mai obţinut în 2021 o medalie de aur la Cupa Europei pe echipe de la Cluj-Napoca, precum şi o medalie de argint la Campionatele Balcanice.

Secetă de medalii pentru România din 2010

Ultimele medalii obținute de delegația României la Campionatele Europene în aer liber au fost în 2010, la Barcelona, prin Marian Oprea (triplusalt) și Nicoleta Grasu (aruncarea discului), ambele de argint.

Anul trecut, atleta Bianca Florentina Ghelber (SCM Bacău), clasată pe locul şase la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de aruncarea ciocanului, a fost desemnată cel mai bun sportiv al anului în judeţul Bacău, potrivit clasamentului întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJST).

Bianca Ghelber

Bianca Ghelber, alături de fiica ei

[Sursa foto: Facebook / Federația Română de Atletism]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si