Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) 2024, cel mai mare show aviatic din România, se desfășoară anul acesta în zilele de 30 și 31 august pe Aeroportul Internațional București Băneasa- Aurel Vlaicu. Acest eveniment ajuns la a XIV-a ediție promite două zile de spectacol aerian impresionant, în care românii și turiștii străini pot asista la evoluțiile spectaculoase ale piloților și parașutiștilor din întreaga lume. Peste 100 de aeronave civile și militare din 12 țări vor fi prezente în cadrul acestui eveniment, oferind publicului un spectacol de forță aeriană de neuitat.

Cum se face accesul la BIAS 2024

Accesul la BIAS 2024 este gratuit, ceea ce face ca evenimentul să fie și mai atractiv pentru un public larg. Aeroportul Băneasa va fi deschis pentru public în ambele zile ale evenimentului, iar intrarea se va face începând cu ora 8:00. Este recomandat să ajungi devreme pentru a evita aglomerația și pentru a avea parte de o experiență completă. Accesul pietonal se va face prin intrările special marcate, iar pentru cei care vin cu mașina, parcările disponibile în zona aeroportului vor fi limitate, deci utilizarea transportului public este o opțiune recomandată.

Liniile STB cu care puteți ajunge la BIAS 2024: 112, 131, 203, 205, 261, 301, 304, 330, 335, 361, 403, 441, 442, 443, 444, 446, 447, 447B, 448, 477, 605, precum şi liniile STB expres 783 si STB tramvai 5.

BIAS 2024

BIAS 2024

[Sursa foto: bias.ro]

Citește și: Cum va fi vremea în weekendul 31 august- 1 septembrie 2024? Mai putem face plajă?

Cine participă la BIAS 2024

La BIAS 2024, vor participa atât piloți militari, cât și civili din 13 țări, printre care Germania, Franța, Grecia, SUA, Polonia și Ungaria. România va fi reprezentată cu mândrie de Forțele Aeriene Române, dar și de echipele de acrobație aeriană cunoscute, precum Hawks of Romania, Iacării Acrobați, White Wings și Blue Wings.

White Wings va încânta publicul cu un număr de balet aerian realizat cu planoare, iar parașutiștii de la Blue Wings vor oferi un spectacol de excepție, purtând culorile României pe durata întregului eveniment.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

De asemenea, vor fi prezenți invitați de renume internațional, precum pilotul lituanian Jurgis Kairys, un campion mondial la acrobație aeriană, care va evolua cu avionul Suhoi Su-31. Forțele Aeriene ale SUA vor fi reprezentate de elicoptere Blackhawk și Sea Stallion, în timp ce Franța va aduce în prim-plan aeronava supersonică de luptă Dessault Rafale.

BIAS 2024

BIAS 2024

[Sursa foto: bias.ro]

Citește și: VIDEO Ace of Base, show în România! Magia din anii ’90 a fost readusă pe scenă de Jenny, una dintre solistele trupei

Programul de la BIAS 2024

Programul BIAS 2024 este unul extrem de diversificat și plin de momente spectaculoase. Evenimentul va începe în fiecare zi la ora 10:00 și va continua până seara târziu, oferind aproape 12 ore de spectacol aviatic continuu. Piloți și echipaje din întreaga lume vor realiza acrobații aeriene, demonstrații de forță supersonică și exerciții de poliție aeriană, într-un show plin de adrenalină și emoție.

Citeste si: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”- kfetele.ro

Citeste si: Calendar creștin ortodox 14 SEPTEMBRIE 2024. Creștinii prăznuiesc Înălțarea Sfintei Cruci. Ce este inerzis să faci cu desăvârșire în această zi- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

În cadrul evenimentului, publicul va avea ocazia să admire de aproape și expoziția de aviație generală, unde vor fi expuse zeci de aeronave civile, avioane ultra ușoare și business jet-uri. De asemenea, vor putea vedea și machete la scară naturală ale avioanelor istorice românești, precum cele ale pionierilor Vuia, Vlaicu și Coandă, dar și modelul ROMBAC 1-11, primul avion comercial construit în întregime în România.

Ediția din acest an a BIAS este dedicată celebrării celor 20 de ani de la aderarea României la NATO.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si