Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensk i anunţă la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, că a discutat cu omologul său american despre ”un nou plan al unui ajutor militar şi, eventual, economic”.

Această apel telefonic a durat aproape o oră, menționează Casa Albă.

Citeste si: Drona rusească care s-a prăbuşit în martie la Zagreb, după ce a trecut prin trei state NATO era încărcată cu o ”substanţă explozivă” necunoscută

Presa americană notează că Statele Unite se pregătesc să anunţe că livrează Kievului echipament militar suplimentar, în valoare de câteva sute de milioane de dolari.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acest anunţ a fost făcut de către un oficial de rang înalt de la Pentagon, care a refuzat să menționeaze suma exacta a acestui ajutor militar suplimentar.

În ce constă acest ajutor militar pe care SUA îl va livra Ucrainei

Statele Unite au deblocat, de la începutul mandatului lui Joe Biden, suma de 2,4 miliarde de dolari, destinată armatei ucrainene.

Chestionat într-o confernţă de presă despre informaţii din presa americană conform cărora Washingtonul urmează să ofere o nouă asistenţă militară Kievului care ar putea atinge suma de 750 de milioane de dolari,

acest oficial de rang înalt de la Pentagon a răspuns, sub protecţia anonimatului, ”de urmărit”.

Citeste si: Propaganda rusească a falsificat un videoclip și l-a publicat pe internet cu sigla BBC. Ce reacție a avut publicația

”Am să notez doar că noi am spus în numeroase rânduri că vom face tot ceea ce putem, cât mai rapid, şi că preşedintele (Joe Biden) îşi păstrează opţiunile deschise în vederea unei asistenţe suplimentare în domeniul securităţii”, a mai precizat el.

Presa americană scrie că ar fi vorba despre echipament greu şi că Statele Unite au refuzat, până în prezent, să livreze Ucrainei echipament greu- de exemplu blindate-, cu scopul de a nu provoca o escaladare a războiului rus.

Citeste si: „Ucraina este o scenă a crimei”, afirmă procurorul Curții Penale Internaționale după ce a fost la Bucha


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si