Biden a petrecut 52 de minute cu Modi după o ceremonie de bun venit fastuoasă la aeroport, iar Kurt Campbell, un consilier al lui Biden pe tema Indo-Pacific, a declarat ulterior reporterilor că sentimentele calde au înlocuit sentimentul de neîncredere și incertitudine care definea anterior relațiile dintre cele două țări.

Biden l-a felicitat pe Modi pentru recenta aselenizare a Indiei

"Ceea ce am văzut că a evoluat de-a lungul timpului este o căldură și o încredere de nedescris între cei doi lideri", a spus Campbell.

Un alt consilier, Eileen Laubacher, director senior pentru Asia de Sud la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe, a adăugat că Biden și Modi s-au simțit "atât de confortabil discutând, într-adevăr, despre amploarea lucrurilor pe care încercăm să le realizăm împreună". 

Citește și: Joe Biden, criticat de Rusia în urma declarațiilor sale cu privire la moartea lui Evgheni Prigojin. ,,Nu este cazul ca preşedintele SUA să vorbească despre astfel de evenimente tragice”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

O declarație comună emisă după întâlnire a reafirmat parteneriatele dintre SUA și India pe mai multe fronturi, în special în ceea ce privește cipurile pentru computere, telecomunicațiile, învățământul superior, accesul la rutele de navigație în Indo-Pacific și reducerea emisiilor de carbon care contribuie la schimbările climatice. De asemenea, Biden l-a felicitat pe Modi pentru recenta aselenizare a Indiei.

În timp ce India a fost dezamăgită de faptul că președintele chinez Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin au refuzat să participe la G20, aceste absențe i-ar putea oferi lui Biden spațiul necesar pentru a consolida legăturile dintre SUA

și India. "Există oportunități de necontestat aici pentru Statele Unite", a spus Campbell. "Intenționăm pe deplin să consolidăm și să aprofundăm relația noastră. Lăsăm Chinei, în special, sarcina de a discuta și de a explica de ce nu sunt aici." 

Biden și Modi avut peste 12 întâlniri

Campbell a sugerat, de asemenea, că va fi anunțat în curând un proiect major de infrastructură și comunicații pentru a conecta India cu Orientul Mijlociu și Europa. Dar când a fost întrebat dacă Biden l-a presat pe Modi cu privire la accesul presei și la problemele democratice mai largi din India, Campbell a spus că Biden încearcă să fie clar cu privire la problemele critice pentru sănătatea democrației. Cu toate acestea, Campbell a refuzat să intre în detalii, spunând că președintele "a stabilit că vrea să conducă acest dialog într-un mod demn și respectuos", informează Euronews.

Citește și: Președintele SUA, Joe Biden, a declarat stare de dezastru major în Hawaii. Pentru a scăpa de incendii, oamenii au sărit în ocean

Campbell a sugerat, de asemenea, că va fi anunțat în curând un proiect major de infrastructură și comunicații pentru a conecta India cu Orientul Mijlociu și Europa.

Campbell a sugerat, de asemenea, că va fi anunțat în curând un proiect major de infrastructură și comunicații pentru a conecta India cu Orientul Mijlociu și Europa.

[Sursa foto: Euronews]


Președintele american a primit un salut în stil Bollywood după ce Air Force One a aterizat, cu dansatori în ținute violete vaporoase care au dansat pe muzică pop. După ce l-a întâmpinat pe Modi cu o vizită de stat la Washington în iunie, Biden mizează pe ideea că diplomația de succes depinde de legăturile personale.
Dar este o relație explorată în mare parte în privat. Reporterilor de la Casa Albă care călătoreau cu Biden li s-a refuzat accesul la întâlnirea liderilor. Mass-media de stat indiană a distribuit imagini de la întâlnire pe rețelele de socializare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Biden și Modi au avut mai mult de douăsprezece întâlniri personale sau virtuale din 2021, în timp ce amândoi încearcă să consolideze parteneriatul dintre SUA și India pe fondul unor preocupări majore comune. Modi a catalogat summitul ca fiind al său. Primul ministru și-a afișat imaginea de-a lungul autostrăzii de la aeroport, salutând delegații G20 cu citate despre schimbările climatice, inovare și rolul unic al Indiei ca avocat al țărilor în curs de dezvoltare. Prin urmare, Biden a fost un fel de musafir când s-a întâlnit cu omologul său indian. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si