Bilanț coronavirus, 22 februarie. Un număr de 14.775 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, dar cel mai grav aspect este legat de numărul mare de decese: au fost raportate 215 decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referinţă.
Citeste si: Rafila: „Un nou val pandemic va exista, dar nu să pună probleme sistemului de sănătate şi să afecteze viaţa economică şi socială”
Bilanț coronavirus, 22 februarie. Cu cele 215 noi decese raportate astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS),
bilanțul deceselor cauzate de pandemia de coronavirus în România a ajuns la 62.839 de persoane.
Bilanț coronavirus, 22 februarie. Număr uriaș de decese pe final de pandemie
Bilanț coronavirus, 22 februarie. "Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 22 februarie 2022, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore au fost înregistrate 14.775
cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2. De asemenea, au fost raportate 215 decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referinţă", precizează GCS.
Citeste si: Bilanț vaccinare COVID: Câte persoane s-au imunizat, de fapt, în ultimele 24 de ore
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 9.177, cu 200 mai mult decât în ziua anterioară.
De asemenea, la ATI sunt internate 1.104 persoane, dintre care 957 sunt nevaccinați.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Din totalul pacienților internați, 562 sunt minori, 555 fiind internați în secții, cu 49 mai mult decât în ziua anterioară și 7 la ATI, cu 6 mai puțin decât în ziua anterioară.
Varianta Omicron 2, responsabilă pentru cazurile grave, comparabile cu cele din valul Delta
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat luni că tulpina Omicron devine cvasi-dominantă, peste 95% din totalul secvenţierilor arătând că îmbolnăvirile cu COVID-19 sunt cu această tulpină.
Citeste si: Când vor fi eliminate restricțiile în România. OMS prevede sfârșitul pandemiei de COVID-19
Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a declarat luni, pentru Agerpres, că numărul pacienţilor internaţi în secţia COVID şi în secţia de Terapie Intensivă a unităţii medicale este în uşoară creştere în ultima săptămână și a subliniat că trebuie făcute analize pentru a se stabili dacă este vorba despre varianta 2 a Omicron.
„Numărul pacienţilor internaţi în secţia COVID şi în ATI COVID este în uşoară creştere. În ultima săptămână constatăm o schimbare în ceea ce priveşte numărul cazurilor cu forme severe, care este în creştere. Cred că este importantă, în acest moment, efectuarea fenotipării la cazurile critice aflate în spital, pentru a se stabili dacă este vorba de variante Omicron 2”, a afirmat medicul.
Mahler a spus că, din datele cunoscute până în prezent, varianta a doua a Omicron ar avea o rată de transmitere crescută faţă de prima variantă.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Citeste si: Valeriu Gheorghiță a vorbit despre primele măsuri de relaxare din 2022
„Din datele care sunt în acest moment cunoscute, se pare că are o rată de transmitere crescută faţă de varianta 1. Mai mult decât atât, are modificări sau mutaţii la nivelul proteinei spike, care o fac şi mai aderentă de mucoasa cu care intră în contact în corpul nostru, dar se pare că reuşeşte prin această mutaţie să se ascundă de anticorpii pe care noi îi avem deja în corp. Pentru acest moment, Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că este varianta cea mai îngrijorătoare, pentru că nu doar că se transmite mai uşor, dar pare a fi capabilă de a produce forme severe similare cu cele din valul Delta”, a susţinut medicul.
Beatrice Mahler a mai afirmat că atât trecerea prin boală, cât şi vaccinarea anti-COVID-19 oferă protecţie faţă de o formă severă a bolii cu Omicron 2.