Situația devine tot mai gravă la secțiile ATI, unde numărul de noi pacienți a crescut îngrijorător în ultimele 24 de ore. De la începutul săptămânii, bilanțul de noi infectări a crescut cu 4.936 cazuri, iar cel al deceselor cu 124.

Distinct de cele 1119 cazuri nou confirmate (peste vechiul record, de joi, de 1112 cazuri), în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 470 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Bilanț coronavirus, 24 iulie- câte decese au fost raportate în ultimele 24 de ore

În intervalul 23.07.2020 (10:00) – 24.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 de decese (13 bărbați și 11 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Dâmbovița, Hunedoara, Iași, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Citeste si: Orban, nou apel la oameni să respecte măsurile de protecţie: "Trebuie să fim responsabili"

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.864.

Dintre aceștia, la ATI sunt internați 301 pacienți. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat: „S-a pierdut la un moment dat spiritul de solidaritate”

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.053.656 de teste. Dintre acestea 22.532 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 12.839 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.693 la cerere.

Bilanț coronavirus, vineri 24 iulie. Mesajul premierului Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a făcut vineri un nou apel la oameni să respecte măsurile de protecţie, precum distanţarea socială, purtarea măştii în spaţii închise şi normele de igienă. Şeful Executivului a adăugat că nu e cazul pentru o nouă relaxare, însă nu doreşte să fie impuse noi restricţii care ar dăuna economiei.

Citeste si: Județul din România care intră în carantină: "S-a ajuns aici pentru că n-au fost restricții severe!"

„Să se protejeze, să respecte normele de protecţie sanitară. Sunt lucruri simple. Dacă ne îmbolnăvim, ducem boala acasă şi îi îmbolnăvim, în primul rând, pe cei dragi. Trebuie să fim responsabili şi să ne păzim de acest virus pervers”, a afirmat Ludovic Orban, într-o declaraţie de presă susţinută vineri la primăria Novaci din judeţul Gorj.

Ziua și recordul negativ în România. Câți oameni au murit în ultima săptămână

România a înregistrat și joi un nou record al cazurilor noi de COVID-19. În doar 24 de ore au fost înregistrate 1.112 cazuri noi, din 20.085 de teste efectuate. De asemenea, alte 25 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus.

Numărul total al deceselor determinate de noul coronavirus a crescut cu 126 de victime, de luni până vineri. Până astăzi, 2.150 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. 

Citeste si: Două cluburi din Mamaia, închise temporar de ANPC

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În intervalul 22.07.2020 (10:00) – 23.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 25 de decese (16 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vaslui, Vrancea și București.

Citeste si: A murit un fost președinte. Fostul șef de stat era internat într-un spital

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 6 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si