Bilanț coronavirus, duminică 19 decembrie.  Un număr de 499 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 53 de decese, dintre care 17 anterioare, potrivit datelor furnizate duminică dimineață de Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Prima țară din Europa care intră în lockdown total până în ianuarie. "Este inevitabil"

Bilanț coronavirus, duminică 19 decembrie. "Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 499 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 53 decese dintre care 17 anterioare.", a transmis GCS. 

Citeste si: Medicina ar putea fi revoluționată de o cameră foto de dimensiunea unui grăunte de sare

UPDATE- Un băiat în vârstă de 15 ani a decedat, după ce s-a infectat cu coronavirus

Un minor în vârstă de 15 ani este noua victimă a coronavirusului. Acesta locuia în județul Covasna. S-a stins din viață după ce s-a infectat. Adolescentul nu era vaccinat împotriva noului coronavirus și avea comorbidități asociate. 

 Alte cazuri de Omicron în România

Ministerul Sănătății a anunțat, vineri, că au fost confirmate încă două cazuri de infectare cu Omicron, în cazul unor persoane care au călătorit în Africa de Sud și Zanzibar.

Numărul total al cazurilor de infectare cu Omicron în România a ajuns la 13. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Este vorba despre o femeie în vârstă de  45 ani, din judeţul Constanţa, cu istoric de călătorie în Africa de Sud. Aceasta este vaccinată cu schema completă de vaccinare, se află in izolare, iar  starea de sănătate este una bună. Cea de-a doua persoană este un bărbat în vârstă de 29 de ani din judeţul Ilfov, cu istoric de călătorie în Zanzibar. Şi această persoană se află în izolare, cu stare de sanatate bună, nevaccinată”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Citeste si: VIDEO| Diaspora intră în carantină. Formularul digital de localizare, obligatoriu de luni, 20 decembrie

Valeriu Gheorghiță a spus că varianta Omicron s-ar putea transmite și prin aerosoli

Valeriu Gheorghiță a afirmat că datoria noatră este de a limita și de a întârzia răspândirea acestei infecții. Acesta declarat că există date care sugerează că varianta Omicron s-ar transmite şi prin aerosoli, context în care a făcut din nou un apel la respectarea măsurilor de protecţie, respectiv pentru vaccinare. 

Citeste si:  Octavian Jurma: "Suntem deja în valul 5. Tulpina Omicron va fi dominantă în România înainte de finalul anului"

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Pot să spun, uitându-mă la situaţia epidemiologică din ţările europene, în mod deosebit la ceea ce se întâmplă în Danemarca, în Norvegia, în Marea Britanie, dar şi în celelalte ţări limitrofe, există o creştere exponenţială a numărului de cazuri. Din ce în ce mai multe cazuri sunt generate de varianta Omicron, care are o transmisibilitate categoric mult mai mare, iar această transmisibilitate probabil că este explicată de cel puţin doi factori- şi anume o multiplicare a virusului mult mai accelerată, dar şi o capacitate de a ocoli răspunsul imun, fapt care duce la transmisibilitatea crescută. Mai mult decât atât, sunt deja date care sugerează şi transmiterea aerogenă, prin aerosoli, nu doar prin picături de secreţie respiratorie, ceea ce o face mult mai contagioasă, mai ales în spaţii închise, slab ventilate”, a declarat Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă. 

Citeste si:  Specialiștii au anunțat că Omicron se înmulţeşte în bronhii de 70 de ori mai rapid decât Delta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si