Bilanț coronavirus, luni 29 noiembrie. Autoritățile au anunțat, luni, 29 noiembrie, un număr de 107 decese, dintre care 15 anterioare intervalului de referință. Este pentru prima dată în ultimele săptămâni în care numărul deceselor din ultimele 24 de ore coboară sub pragul de 100.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma: "Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România cu ocazia Sărbătorilor este de 100%"

Bilanț coronavirus, luni 29 noiembrie.  Numărul total al deceselor asociate COVID-19 a ajuns, în România, la cifra de 56.382. Datele GCS au fost prezentate detaliat în buletinul informativ de la ora 13.00.

Citeste si: Cum arată prima imagine cu mutațiile variantei Omicron de coronavirus- FOTO

UPDATE: Câți români mai sunt la ATI

Un număr de 7.569 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare, dintre care 132 sunt copii, a anunţat, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, la terapie intensivă sunt internaţi 1.203 pacienţi, în scădere faţă de ziua precedentă, dintre care 10 sunt copii. Dintre cei 1.203 pacienţi internaţi la ATI, 117 au certificat care atestă vaccinarea.

Citeste si: Cum se fac testele de salivă în școli. Miniștrii Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, demonstrație video

Rata de incidență în București, sub 2 la mie

Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, luni, de 1,95 cazuri la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe data de 22 octombrie- 16,54 cazuri la mia de locuitori.

Citeste si: OMS, un nou avertisment legat de varianta Omicron. "Riscul global este foarte ridicat"

Cele mai multe decese din ultimele 24 de ore, la nevaccinați

Dintre cele 107 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 13 la categoria de vârstă 50-59 ani, 32 la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 24 la categoria de vârstă peste 80 ani.

99 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 3 pacienţi decedaţi nu au înregistrat comorbidităţi, iar pentru 5 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

Din totalul de 107 pacienţi decedaţi, 92 erau nevaccinaţi şi 15 vaccinaţi. Cei 15 pacienţi decedaţi vaccinaţi aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani şi peste 80 de ani. 13 dintre pacienţii vaccinaţi care au decedat prezentau comorbidităţi, iar pentru 2 pacienţi nu au fost raportate comorbidităţi.

Noua tulpină Omicron ar putea înlocui varianta Delta și să declanșeze valul 5 pandemic

Daca Omicron va confirma îngrijorările oamenilor de știință, este foarte probabil ca valul 5 să fie produs de noua tulpină, fapt pe care nimeni nu-l putea anticipa, atrage atenția epidemiologul Octavian Jurma.

"Probabilitatea ca Omicron să ajungă în România cu ocazia sărbătorilor este de 100% și va fi identificată prin secvențiere probabil în luna decembrie, cel târziu în luna ianuarie", scrie Jurma pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ce simptome au pacienții cu varianta Omicron de coronavirus

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Statistica din Africa de Sud ne spune că Omicron se raspandeste rapid într-o țară în care majoritatea populatiei a trecut prin boală fără protecție vaccinală, atrage atenția epidemiologul român.

Potrivit medicului, nu stim cum se comporta Omnicron intr-o populatie inalt vaccinata, insa stim sigur ca Romania are un profil african, nu european in privinta vaccinarii si a gestionarii pandemiei.

Citeste si:  Un alt caz de infectare cu varianta Omicron, o persoană vaccinată complet, în Germania. Cazuri noi și în Australia

"Asadar pentru Romania este o certitudine ca Omicorn este o amenintare foarte serioasa pentru cei nevaccinati si o amenintare inca necunoscuta pentru cei vaccinati. Avand in vedere ca cei trecuti prin boala dobandesc o imunitate premium fata de COVID-19, Omicron este un motiv suplimentar sa ne vaccinam daca am trecut prin boala si sa ne facem boosterul daca ne-am vaccinat", mai scrie Jurma.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si