Bilanț coronavirus, marți 18 ianuarie. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 18 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.760 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, număr dublu față de cel de luni.

Bilanț coronavirus, marți 18 ianuarie. De asemenea, au fost raportate 70 decese, dintre care 5 anterioare. Cifra este mult mai mare decât cea din bilanțul de luni, când erau doar 17 decese.

Datele integrale au fost prezentate detaliat în buletinul informativ de la ora 13.00.

Citeste si: Vaccinarea obligatorie împotriva Covid pentru persoanele de peste 60 de ani, în Grecia

UPDATE ora 13.00 Câți români sunt internați la ATI

Din totalul de 70 de pacienți decedați, 60 au fost nevaccinați și 10 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 40-49 ani și 70-79 ani și prezentau comorbidități.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, un număr de 4.218 persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, dintre care 348 sunt copii.

Potrivit GCS, în secţiile ATI sunt internaţi 487 de pacienţi, iar 11 sunt copii. Dintre pacienţii internaţi la terapie intensivă, 54 au certificat care atestă vaccinarea anti-COVID. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pe teritoriul României, 64.071 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.513 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 66.905 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 30 de persoane.

Care este rata de incidență în Capitală

Rata de incidență COVID-19 în Capitală a ajuns, marți, la 6.15/1000, potrivit DSP București.

Creșterea ratei de infectare în București a avut loc în fiecare zi: ieri valoarea a fost de 5.64 la mie, cu două zile în urmă era de 5.17, iar anterior de 4.62 la mia de locuitori.

Citeste si: Focar de Coronavirus în țară. Alerta lansată de autorități

La nivelul zilei de luni, în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 era de 4.027, cu 380 mai mult decât în ziua anterioară.

De asemenea, la ATI  sunt internate 485 de persoane, cu 11 mai mult decât în ziua anterioară. 

Din totalul pacienților internați, 338 sunt minori, 317 fiind internați în secții, cu 44 mai mult decât în ziua anterioară și 21 la ATI, cu 8 mai mult decât în ziua anterioară.

Citeste si: Bilanț Covid-19, 17 ianuarie. Peste 8.000 de noi infectări

Focar de coronavirus în țară. Alerta lansată de autorități

Un nou focar Sars-Cov-2 a fost detectat în țară. Este vorba despre Spitalul Orășenesc Băicoi unde doi angajați și 11 pacienți au fost infectați.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Doi angajaţi şi 11 pacienţi ai Spitalului Orăşenesc din Băicoi, judeţul Prahova, sunt  infectaţi cu SARS-CoV-2. Autoritățile au declarat focar de COVID în unitatea sanitară.

În judeţ, peste 27% din testele pentru depistarea infecţiei COVID-19 făcute în ultimele 24 de ore au fost pozitive.

„Astăzi, 17 ianuarie 2022, pe raza judeţului nostru, a fost înregistrat un nou focar activ de COVID-19, la Spitalul Orăşenesc Băicoi- Secţia Psihiatrie. Au fost identificaţi 11 pacienţi şi 2 salariaţi infectaţi cu virusul Covid-19, rămaşi în izolare, sub supravegherea medicului specialist”, transmite Prefectura judeţului Prahova.

Este al doilea focar identificat în doar două zile în judeţ, după ce cel de la Colegiul Naţional Militar din Breaza, unde nouă elevi au fost diagnosticaţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si