Numărul de infectări cu Covid-19 este în creștere. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 5.202 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV-2, cu 1.123 mai multe decât ziua precedentă. La ATI sunt internate 263 de persoane, iar dintre acestea, 229 nu sunt vaccinate. Din totalul de pacienți internați, 638 de persoane sunt minori, cu 53 mai mulți decât ziua precedentă.

Citeste si: Epidemiologii anunță că vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână și prognozează până la 30.000 de infectări pe zi

Epidemiologii anunță că vârful valului 6 ar putea fi atins în această săptămână

Specialiștii spun că vârful valului 6 este din ce în ce mai aproape, iar acesta ar putea fi atins chiar săptămâna aceasta.

Citeste si: Bilanț coronavirus: 7.532 cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cel mai pesimist scenariu e pe cale să se apropie, atunci când se vor înregistra peste 30.000 de infectări zilnice cu varianta Centaurus.
Specialiștii se îngrijorează că cel mai mare număr de infectăr ar putea apărea în rândul copiilor, cu atât mai mult că într-o lună începe noul an școlar.

Citeste si:  Bilanț coronavirus 31 iulie: 4.079 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Vârful epidemiologic ar putea fi atins în această săptămână

În cel mai optimist scenariu lansat de specialiști, până în septembrie am putea avea 10.000 de infectări pe zi, însă după calculele acestora și având în vedere ultimul  scenariu sumbru al infectărilor, Româna s-ar putea confrunta cu peste 30.000 de infectări pe zi, iar acest vârf ar putea fi atins chiar în această săptămână.

Citeste si:  Doctoriță din Austria, amenințată de anti-vacciniștii COVID-19, găsită moartă în cabinet

Cea mai mare îngrijorare este că numărul cel mai mare de infectări ar putea fi înregistrat în rândul tinerilor.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si