”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 492 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 395 mai puţin faţă de ziua anterioară. 76 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”, anunţă, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Cercetătorii vorbesc de un adenovirus „tip 41” în cazurile hepatitei misterioase la copii

Peste 65.000 de persoane au fost infectate până acum cu Covid-19

Până astăzi, 65.493 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 30.04.2022 (10:00) – 01.05.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 7 decese (5 bărbaţi şi 2 femei), dintre care 1 anterior intervalului de referinţă.

Citeste si: O versiune Covid, întâlnită la nurci, transmisă pentru prima dată la oameni

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 1.207 cu 64 mai mult faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 191 persoane, cu 7 mai puţin faţă de ziua anterioară. Dintre cei 191 pacienţi internaţi la ATI, 170 sunt nevaccinaţi. Din totalul pacienţilor internaţi, 69 sunt minori, toţi fiind internaţi în secţii, cu 6 mai mult decât în ziua anterioară.

Niciun minor nu este internat la ATI”, a mai precizat sursa citată.

Citeste si: România a înregistrat primele decese după îmbolnăvirea cu gripă din acest sezon

Primele decese cauzate de gripă

România înregistrează primele două decese din cauza gripei, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Citeste si: Aproape 2.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore

Un bărbat de 58 de ani din județul Timiș, care avea condiții medicale preexistente și nu era vaccinat anti-groipal, confirmat cu virusul gripal de tip A, subtip H3, și o femeie de 78 de ani, din județul Olt, au murit, conform Agerpress.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si