Potrivit datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.319 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  148 decese, dintre care 2 anterioare intervalului de referință. 

Citeste si: Avertisment privind dezinformarea cu zeci de mii de distribuiri pe paginile de socializare: „Apa cu lămâie protejează împotriva COVID-19″

În România, cel mai mare număr de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei- 40.018- s-a înregistrat pe 1 februarie.

Omicron are o variantă mai periculoasă decât tulpina Delta

O nouă variantă a tulpinii Omicron, identificată şi în țara noastră, a stârnit îngrijoarea comunităţii medicale. Studiile de laborator arată că noua variantă nu doar că se răspândește mai repede, dar poate provoca forme mai grave ale bolii, asemenatoare cu cele ale tulpinii Delta. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Ioana Mihăilă: Favipiravir are zero eficiență în tratamentul COVID. Medicii români spun că „are riscuri mai mari decât beneficii”

Omicron B-A2, aşa cum a fost denumită, a dezvoltat rezistență sporită la imunitatea creată de vaccinuri și chiar și la câteva tratamente cheie ale virusului.

Este, de asemenea, cu până la 50% mai contagioasă. În momentul de față a devenit varianta dominantă în peste 10 țări din lume, cu precădere în Danemarca.

Citeste si: Raed Arafat a reacționat la o "dezinformare extrem de gravă". Care este legătura între coronavirus și virusul HIV

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si