Potrivit ultimului raport, în 24 de ore au fost înregistrate aproape 11.000 de cazuri, cu 3.298 mai puțin decât în ziua anterioară.
De asemenea, au fost raportate 115 decese, din care 10 anterioare intervalului de referință.

Citeste si: Bilanț Coronavirus, 23 februarie: 11.477 de cazuri noi și 119 decese înregistrate în ultimele 24 de ore

Numărul cazurilor au scăzut față de ieri, 23 februarie, unde au fost înregistrate 11.477

cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.298 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.463 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

6.100 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate peste 6.100
de persoane, din care doar 970 cu prima doză.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț vaccinare COVID: Câte persoane s-au imunizat, de fapt, în ultimele 24 de ore

Alte 3.095 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia/ doza de rapel, în cazul vaccinului Johnson & Johnson.

În Danemarca, o sublinie mai infecţioasă a variantei de coronavirus Omicron, cunoscută sub numele de BA.2, a detronat rapid varianta ”originală” BA.1, care este cea mai comună la nivel mondial, dar era neclar dacă o persoană se poate infecta cu ambele variante.

Un nou studiu, condus de cercetătorii de la cea mai înaltă autoritate din Danemarca pentru boli infecţioase, Statens Serum Institut (SSI), arată că persoanele infectate cu BA.1 se pot infecta cu BA.2 la scurt timp după aceea, dar că este un caz rar.

Varianta BA 2, mai răspândită decât varianta inițială

”Oferim dovezi că reinfectările cu Omicron BA.2 sunt rare, dar pot apărea relativ la scurt timp după o infecţie cu BA.1”,  au spus autorii studiului. BA.1 şi BA.2 diferă prin până la 40 de mutaţii.

Citeste si: Bulgaria renunță la certificatul verde. Care este data la care această măsură intră în vigoare

În timp ce BA.2 reprezintă mai mult de 88% din cazuri în Danemarca, numărul cazurilor a început să crească în Marea Britanie, Africa de Sud şi Norvegia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si