În ultimele 24 de ore au fost confirmate 305 cazuri noi de Covid-19, cu 99 mai multe față de ziua anterioară. 64 dintre cazurile noi sunt persoane reinfectate la mai puțin de 90 de zile după prima infectare. 96 de persoane e află internate la ATI.

Citeste si: OMS: Covid-19 rămâne o prioritate la nivel mondial

OMS: Covid-19 rămâne o prioritate la nivel mondial

OMS a anunțat că virusul COVID-19 rămâne o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial, deși au trecut aproape trei ani de la declararea pandemiei.

Citeste si: Deepfake este noua formă de viol de pe internet. În ce constă fenomenul și ce pot face victimele sale pentru a se apăra

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

OMS urmărește în continuare limitarea răspândirii virusului  COVID-19, prin accelerarea cercetării, a finanţării şi a măsurilor de sănătate publică.

OMS a anunțat că virusul COVID-19 rămâne o urgenţă de sănătate publică la nivel mondial

Chiar dacă în ultimele luni cazurile de infectare cu COVID-19 au scăzut, statele sunt îndemnate să mențină anumite măsuri de prevenire a bolii.

"Deşi percepţia publică este aceea că pandemia s-a încheiat în unele părţi ale lumii, ea rămâne un eveniment de sănătate publică care continuă să afecteze negativ şi intens sănătatea populaţiei lumii", a declarat  comitetul OMS.

Citeste si:  Alexandru Rafila a încheiat un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii cu Cuba

"Această pandemie ne-a mai luat prin surprindere înainte şi poate foarte bine s-o facă din nou",

a declarat în faţa reporterilor directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeste si: Alexandru Rafila a încheiat un acord de cooperare în domeniul Sănătăţii cu Cuba


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si