”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 39 mai puţine faţă de ziua anterioară. 95 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare", a transmis vineri MS.

Citeste si: Simptomatologia Covid-19 suferit mai multe schimbări. Experții fac avertizări că valul 7 ar putea fi atins în două săptămâni

În Capitală au fost raportate 116 de cazuri noi de infectări.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții este de 775 de cazuri.
53 dintre aceștia sunt minori. 103 persoane sunt internate pe secția ATI.

Citeste si: VIDEO- Două virusuri respiratorii banale au creat un virus hibrid care duce la pneumonie acută

Specialiștii avertiează că valul 7 ar putea fi atins în două săptămâni

Cristian Apetrei, virusolog român, profesor de boli infecțioase și microbiologie de la Universitatea Pittsburgh, anunță că simptomatologia generală a Covid-19 se schimbă și avertizeaza că România va intra în valul 7. Patru simptome sunt prezente la toți pacienții infectați: tuse persistentă, cefalee, durerri de gât, rinoree, iar al cincea simptom, spune medicul, depinde dacă persoana este vaccinată sau nu.

Citeste si:  Bilanț coronavirus 27 octombrie: 478 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

„În mai, riscul de long COVID (cu variantele inițiale Omicron) era de 20%. Per ansamblu, toată istoria începe să semene cu o  viroză respiratorie  tipică. Lucru bun, pentru că asta înseamnă că poate o să avem un virus de care să nu ne mai pese. La fel ca și celelalte patru coronavirusuri tradiționale”,  susține dr. Cristian Apetrei. 

Citeste si: Câți medici de urgență are România. Medic-șef UPU: „Dacă ne comparăm cu un standard de care am avea nevoie, suntem în suferință”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si