În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.176 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 195 mai multe față de ziua anterioară.

Din cele peste 1.100 de cazuri, 221 de persoane sunt reinfectate, testate pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile de la prima infectare.

Citeste si: Focar de pneumonii provocate de bacteria legionella- 11 morți

2.274 de persoane sunt internate la ATI, 278 fiind minori.
Dintre cele 7 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59, două la categoria de vârstă 70-79 și 4 la cateegoria de vârstă peste 80 de ani.

Citeste si: Noi reguli la începerea anului școlar. Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștilor de protecție în instituțiile de învățământ

Noi reguli la începerea anului școlar

Noul an școlar vine cu noi recomandări pentru elevi. Oficialii recomandă purtarea măștilor de protecție în instituțiile de învățământ. Potrivit epidemiologilor, începerea anului școlar vine cu o creștere a cazurilor  COVID-19.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Agenția Europeană a Medicamentului avertizează: Iarna ar putea aduce noi variante de coronavirus

Se preconizează infectări atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților.

Există câteva măsuri care trebuie aplicate pentru ca evoluția pandemiei să nu ne surprindă.

Citește si:  Bilanț coronavirus: 3.650 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore. Patru focare de COVID-19 în județul Timiș

În contextul pandemiei cu SARS-COV-2 și al apropierii sezonului gripal, Ministerul Sănătății a transmis recomandări privind igiena în unitățile de învățământ.

Mâine se dă startul unui nou an școlar. Ministerul Sănătății îi sfătuiește pe elevi și profesori să poarte măști de protecție în spațiile închise, neaerisite. Este necesară evaluarea elevilor pentru o eventuală identificare a vreunui bolnav.

Citește si:  Sanitas: Ministerul Sănătății va opri finanțarea pentru voucherele de vacanță

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si