3.974 de cazuri noi de COVID au fost înregistrate săptămâna trecută, o creștere cu 50% a infectărilor față de săptămâna anterioară. 13 decese au fost raportate, iar 696 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Citeste si: Omicron continuă mutațiile, iar noile subvariante sunt rezistente la vaccin

Cu o săptămână înainte, între 13-19 iunie, au fost înregistrate 2.609 noi infectări.

În acest moment, 78 de minori sunt internați, față de 48 în urmă cu o săptămână.
Decesele au fost înregistrate: 1 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 5 la categoria peste 80 de ani.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: O țară din Europa a pus capăt vaccinării obligatorii pentru coronavirus

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități. Dintre pacienții decedați, 3 erau vaccinați și 10 nevaccinați.

Omicron continuă mutațiile, iar noile subvariante sunt rezistente la vaccin

Subvariantele Omicron BA.4 și BA. 5 par a fi rezistente vaccinului, spun cercetătorii.

„Am observat reduceri de trei ori ale titrurilor de anticorpi neutralizanți induse de vaccinare și infecție împotriva BA4 și BA5 în comparație cu BA1 și BA2, care sunt deja substanțial mai mici decât variantele originale COVID-19”, a spus dr. Dan Barouch, autor al lucrării și directorul Centrului pentru Virologie și Cercetare a Vaccinurilor de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston.

Citeste si:  SUA renunță la obligativitatea testului COVID-19 pentru turiștii care sosesc cu avionul

SUA renunță la obligativitatea testului Covid-19

Statele Unite vor renunța la obligativitatea testului COVID-19 pentru cei care sosesc cu avionul. Anunțul vine de la Biroul de Presă de la Casa Albă.

Citeste si:  13.000 de locuitori ai unui complex rezidenţial au fost transferaţi cu forţa în carantină din cauza Covid-19

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si