Potrivit datelor oferite de către Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSPCNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 20 martie a.c., ora 17.00, este următoarea:

Câți români s-au vaccinat cu serul Pfizer

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore): 38.047,

din care: 33.584 de persoane vaccinate cu 1 doză; 4.463 de persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si: Angela Merkel este pregătită să comande vaccinul Sputnik V

Câți români s-au vaccinat cu serul Moderna

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore): 4.766, din care: 4.503 de persoane vaccinate cu 1 doză; 263 de persoane vaccinate cu 2 doze.

Câți români s-au vaccinat cu serul AstraZeneca

Numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca (în ultimele 24 de ore): 8.091, din care: 8.091 de persoane vaccinate cu 1 doză; 0 persoane vaccinate cu 2 doze.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Proteste anti-mască în București și în țară. Diana Șoșoacă: "Să vină Iohannis aici, să vorbească cu oamenii"

Câți români s-au vaccinat până la această oră

Câți români s-au vaccinat până azi

Până în prezent, 1.704.447 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În România, campania de imunizare a populaţiei a început de pe data de 27 decembrie 2020.

Cele trei vaccinuri folosite în prezent sunt Pfizer BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

Vaccinarea din România a stat sub semnul controverselor şi atunci când vine vorba despre administrarea unuia dintre serurile disponibile, în condiţiile în care mai multe state au suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Decizia a venit pe fondul unor rapoarte privind apariţia unor cheaguri de sânge la unele persoane care au primit acest vaccin. Compania AstraZeneca a declarat că nu există dovezi științifice ale vreunei legături între vaccinul său împotriva coronavirusului și respectivele decese. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că numărul celor care-și anulează programarea este mai mic decât al celor care se programează, în ciuda tuturor circumstanţelor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si