UPDATE: 20.387 de persoane s-au vaccinat cu doza 3 în prima zi în care aceasta a fost disponibilă.

Astăzi, 28 septembrie, a început în România vaccinarea cu doza a treia împotriva COVID-19.

,, Până la ora 12.00, 13.963 de persoane au fost vaccinate cu doza de rapel... vrem să avem o rată cât mai mare de vaccinare”, a declarat marți medicul Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă. 

Citeste si: Cazuri COVID azi, 28 septembrie 2021: Record absolut de infectări

A început vaccinarea cu doza booster

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a explicat că la cea de a treia doză pot fi folosite vaccinurile Pfizer și Moderna indiferent de serurile folosite anterior.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„Vreau să subliniez faptul că persoanele care au primit la prima schemă vaccinuri de la Pfizer au recomandare de prima intenție să continue vaccinarea cu același tip de vaccin, însă se permite vaccinarea cu Moderna la solicitarea persoanei respective.

Și cei care au fost vaccinați cu Moderna pot opta pentru Pfizer la rapel. Persoanele vaccinate cu Astra Zeneca pot opta pentru unul dintre cele două tipuri de vaccinuri, Pfizer sau Moderna”, a explicat acesta.

Valeriu Gheorghiță a adăugat că această doză de rapel este ferm recomandată deoarece restabilește eficiența vaccinurilor.

Citeste si: Rata de infectare Bucureşti, azi, 28 septembrie 2021: Anunţ oficial privind cazurile de COVID-19

Programările pe platformă au început 

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat luni seara că a început programarea în platformă pentru doza a treia de vaccin. Administrarea dozei de booster se va face exclusiv cu serurile de la Pfizer sau Moderna.

Citeste si: Condiții de vaccinare pentru doza trei

Care sunt condițiile pentru vaccinarea cu doza 3

  1. Două doze de vaccin administrate;
  2. Să fie trecute 180 de zile de la a doua doză.

Așadar, persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze, completă sau heterologă, pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma  https://programare.vaccinare-covid.gov.ro  pentru administrarea dozei de rapel. Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster). CNCAV susține că, în prezent, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel. 

Citeste si: Cseke Attila a anunţat că va crește numărul paturilor de la ATI. Spitalele Malaxa şi Sfântul Ioan vor deveni exclusiv COVID


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si