Turcia a început să lucreze pentru reconstrucția caselor în urma cutremurelor devastatoare din 6 februarie, în contextul în care numărul deceselor înregistrate în Turcia și Siria depășește 50.000 de persoane, transmite presa internațională.

Citește și: Un nou cutremur cu magnitudinea de 5 pe scara Richter a zguduit Turcia

Peste 160.000 de clădiri care conțin 520.000 de apartamente s -au prăbușit sau au fost grav deteriorate în cutremurele din 6 februarie care au ucis zeci de mii de oameni în Turcia și Siria vecină.

Cutremure devastatoare în sudul Turciei

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) a declarat că numărul deceselor în Turcia cauzate de cutremurele recente a crescut la 44.218 vineri seară.

Cu cel mai recent bilanț din Siria, de 5914 morți, numărul cumulat al deceselor în cele două țări se ridică la peste 50.000, potrivit New Daily.

Citește și: Micuța Aya, născută în ruinele din cutremur și rămasă singură pe lume, și-a găsit o familie. Cine a adoptat-o și ce nume nou a primit

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Președintele Tayyip Erdogan s-a angajat să reconstruiască casele distruse într-un interval de un an, dar procesul de reconstrucție al regiunilor afectate de seisme va fi unul de durată.

Unele clădiri menite să reziste la tremurări s -au prăbușit în ultimele cutremure.

Operațiunile de căutare au fost oprite

Turcia a oprit miercuri operațiunile de căutare a supraviețuitorilor prin ruinele de după cutremur.

După zile în șir în care au salvat vieți, echipajele nu vor mai căuta oameni în Hatay, cea mai afectată zonă de seism.

Cutremurele din Turcia au provocat pagube uriașe, cu zeci de mii de clădiri prăbușite. Turcia a oprit operațiunile de căutare, chiar și în cele mai afectate zone.

Decizia de a opri operațiunea de căutare a supraviețuitorilor a fost luată după ce Turcia a fost zguduită de alte două cutremure zilele trecute.

Micuța Aya, adoptată de unchiul și mătușa ei

Micuța Aya, fetița născută sub dărâmăturile casei sale din Siria, a rămas singură pe lume după ce toți membrii familiei și-au pierdut viața în cataclism.

După o perioadă de incertitudine în care au existat tentative de răpire a copilului-miracol, Aya a ajuns în mijlocul unei familii.

Când salvatorii au găsit-o sub dărâmături,   Aya era încă legată   prin cordonul ombilical de mama ei, care nu a supraviețuit cutremurului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și:   Turcia, cutremurată din nou

Salvatorii i-au pus micuței  numele Aya- "miracol" în limba arabă- după ce toată planeta a fost emoționată de povestea ei cutremurătoare.

Fetița născută sub dărâmături în Siria, după primul cutremur devastator din Turcia, a fost în pericol în primele zile de viață să fie răpită de grupări interesate de potențialul financiar al unui caz emoționant.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si