Ferma Dacilor a ars ca o torță, în dimineața zilei de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. Pensiunea din Tohani s-a făcut scrum, iar peste 20 de turiști veniseră în acest loc pentru a petrece sărbătorile.

Bilanțul negru al tragediei din Prahova continuă să crească, în prezent fiind vorba despre 5 victime, găsite carbonizate în urma izbucnirii incendiului devastator. Printre oamenii care și-au pierdut viața în acest loc s-ar număra și un copil.

Acum, autoritățile caută și alte trei  persoane dispărute în ruinele Fermei Dacilor. Alte două persoane, mamă şi fiu, au ajuns la spital cu arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului, potrivit news.ro

Criminaliștii bucureșteni, solicitați să intervină la fața locului

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe formată din specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a ajuta la ancheta începută în urma izbucnirii incendiului devastator de la pensiune.

Citește și: VIDEO. De la ce ar fi pornit incendiul de la Ferma Dacilor? O cunoștință a patronilor face dezvăluiri: „Un cetățean și-a bătut soția. La nervi, a pus foc..”

„Având în vedere incendiul de la data de 26 decembrie, din comuna Gura Vadului, județul Prahova, Centrul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele: conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta", a transmis, în cursul zilei de marți, Poliția Română.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru infracțiunile de distrugere și ucidere din culpă.

Potrivit surselor judiciare ale Agerpres, anchetatorii nu exclud nicio variantă. Este, așadar, luată în calcul atât izbucnirea focului în urma unei acțiuni intenționate, dar și varianta unui accident.

„Apelul la 112 a fost făcut în jurul orelor 05:45, un incendiu generalizat, în clădire se aflau 26 de persoane, majoritatea s-au autoevacuat”, a declarat prefectul de Prahova, Virgil Nanu.

„Este foarte greu să ne pronunțăm acum. Incendiul a venit de undeva din spate din zona spațiilor de cazare. Pe clădire înțeleg că erau și panouri fotovoltaice și ne este foarte greu să ne pronunțăm acum”, a mai spus prefectul județului Prahova.

incendiu ferma dacilor

Ferma Dacilor a ars ca o torță, în dimineața zilei de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun.

[Sursa foto: arhivă stirilekanald.ro]

Mărturiile apropiaților celor care au văzut infernul cu propriii ochi

„E jale mare ce-i acolo, e distrugere totală. Nu a fost nicio petrecere, au fost cazaţi. Cu o seară înainte i-a mutat pentru că se stricase centrala. Şi, acolo sus, unde sunt morţii, sunt neamurile patronului.

Unul dintre băieţii patronului, care, culmea venise, era mare sportiv pe la Galaţi şi a lăsat cantonamentul ca să vină acasă. Cu un adult care a intrat atunci dimineaţă să salveze ceva de acolo şi, probabil i-a ameţit fumul că i-au găsit chiar în interiorul camerei, lângă uşă", a mărturisit tatăl unui angajat al pensiunii Ferma Dacilor, potrivit Observatornews.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: El este proprietarul Fermei Dacilor. Unul dintre copiii lui Cornel Dinicu ar fi fost în clădire în momentul izbucnirii flăcărilor

Pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu, iar în anul 2020 s-a dispus un control al acesteia, însă din cauza pandemiei, pensiunea nu a mai funcționat.

„Din acel moment nu ştiu să vă răspund ce alte acţiuni de control s-au mai întâmplat. Patronul este în curte şi speră să-şi găsească în viaţă copilul", a declarat Virgiliu Daniel Nanu, prefect de Prahova.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si